Čestmír Serafín zvolen děkanem pedagogické fakulty

Čestmír Serafín.
Foto: Pavel Konečný, fotogalerie: Milada Hronová
čtvrtek 31. října 2013, 14:27 - Text: Milada Hronová

AKTUALIZOVÁNO – Akademický senát Pedagogické fakulty Univerzity Palackého dnes zvolil docenta Čestmíra Serafína děkanem pro funkční období 2014–2018.

Svůj hlas mu ve druhém kole dalo 16 z 19 přítomných senátorů.

V prvním kole dostal Serafín sedm hlasů, pět bylo proti a šest se zdrželo. Jeden hlas byl neplatný a dva senátoři se z voleb omluvili. Pro zvolení stačila nadpoloviční většina všech 21 senátorů, která činila jedenáct hlasů. Serafín byl jediným kandidátem. Nahradí dosavadní děkanku Libuši Ludíkovou, která po druhém funkčním období již nemohla kandidovat. Zvoleného kandidáta senátu musí do funkce potvrdit rektor. 

„Do konce roku se budu věnovat především dostavbě vědecko-výzkumného areálu fakulty. Ještě letos bychom ale měli obdržet i rozhodnutí o přidělení dotace na rekonstrukci objektu v Purkrabské ulici. Stále jsme v oblasti negociace, rozhodnutí o dotaci bychom však měli obdržet na přelomu listopadu a prosince. Rekonstrukce snad začne už 1. ledna 2014,“ řekl Serafín. 

Těsně před volbou diskutoval Serafín se senátory především o nutné vědecké činnosti akademických pracovníků fakulty. Zmínil se o metodice, která by mohla napomoci pracovištím i jednotlivcům v tom, jak získat potřebné finance prostřednictvím bodů v Rejstříku informací o výsledcích (RIV).

„Na fakultě vzniká řada publikací, které bohužel nepřinášejí žádný bod v této databázi. Podle informací, které mám, je olomoucká fakulta v získávání financí prostřednictvím RIV bodů na tom hůř než pedagogická fakulta v Hradci Králové. Rivové body jsou pro fakultu však zásadní, situaci musíme změnit,“ reagoval Serafín na dotaz senátora Jana Michalíka z Ústavu speciálněpedagogických studií.

Stávající děkance Libuši Ludíkové končí funkční období v lednu 2014. Čestmír Serafín, současný proděkan pro výstavu a rozvoj fakulty, by měl nastoupit do funkce v únoru 2014 až po jmenování rektorem.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.