Certifikát kvality pro celoživotní vzdělávání

Ilustrační foto: SXC
pátek 15. února 2013, 10:15 - Text: Milada Hronová

Centrum celoživotního vzdělávání pedagogické fakulty získalo mezinárodní certifikát kvality ISO 9001. Tyto normy kvality jsou celosvětově uznávaným standardem v oblasti služeb a získaný certifikát deklaruje, že služby jeho držitele jsou na potřebné úrovni.

„Účastníci našich kurzů mohou mít jistotu, že v organizaci kurzů jsou nastaveny takové systémy, které umožňují minimalizovat rizikové situace,“ uvedla Hana Marešová, proděkanka pro studijní záležitosti a celoživotní vzdělávání. Podle ní tato certifikace zaručuje zprůhlednění systému řízení a nastavuje jasná pravidla komunikace jednotlivých součástí. Certifikát garantuje stálost vzdělávacího procesu a zvýhodňuje Centrum celoživotního vzdělávání v konkurenci na vzdělávacím trhu.

„Certifikace je pro nás také výhodou pro navázání partnerské spolupráce v oblasti vzdělávání v případě domácích i zahraničních projektů. Právě v oblasti zahraniční spolupráce jsme v těchto dnech mohli kvalitu naší práce potvrdit tím, že odbor ICT vzdělávání Centra celoživotního vzdělávání byl vybrán jako jedna ze tří vedoucích institucí, která podala společnou projektovou žádost jedenácti evropských zemí v rámci Programu celoživotního učení – podprogram Grundtvig, kategorie aktivity Multilaterální sítě,“ doplnila Marešová.

Centrum celoživotního vzdělávání se pod dohledem Veroniky Machowské na získání certifikace kvality připravovalo půl roku. Certifikát získalo po auditu u TÜV SÜD Czech, certifikačního orgánu, který je součástí mezinárodní skupiny. Předmětem získané certifikace je poskytování vzdělávání ve vzdělávacích programech, kurzech, rekvalifikacích, workshopech, seminářích nebo e-learningu. Ročně projde centrem v průměru 1500 účastníků.

Certifikát je prvním, který TÜV SÜD Czech nějakému českému Centru celoživotního vzdělávání vydávala. K nahlédnutí je ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.