Britská profesorka Vicky Karkou přednášela studentům pedagogické fakulty

Vicky Karkou z Edge Hill University přednášela studentům o kreativních terapiích ve vzdělávání.
Foto: Milada Hronová
neděle 28. února 2016, 07:10 - Text: Milada Hronová

Mezinárodně uznávaná osobnost tanečně pohybové terapie Vicky Karkou přednášela studentům pedagogické fakulty o umělecky orientovaných terapiích ve vzdělání. Nabídla i tanečně pohybový workshop.

Profesorka Vicky Karkou z britské Edge Hill University navštívila Univerzitu Palackého už podruhé. Loni přijala pozvání na konferenci Společný prostor a už tehdy se vyjádřila, že se do univerzitní Olomouce bude ráda vracet.

„Prvořadým účelem její nynější návštěvy byla diskuse o možném zapojení Univerzity Palackého do projektů Edge Hill University. Mluvili jsme o společných výzkumných projektech i o výměnných pobytech akademiků a studentů. Spojují nás společné zájmy při využití umění ve vzdělávání a kreativních terapiích,“ řekl Vojtěch Regec, proděkan pedagogické fakulty.

Profesorka Karkou má velmi blízko i ke speciální pedagogice. V Anglii totiž dlouhou dobu koordinovala práci tanečně-pohybových terapeutů ve školách u osob se speciálními vzdělávacími potřebami. Během pobytu v České republice navštívila i Jedličkův ústav a školy v Praze (JUŠ), se kterým Ústav speciálněpedagogických studií pedagogické fakulty úzce spolupracuje na týdenních stážích a vzdělávání svých posluchačů.

„V posledních měsících jsme v Jedličkově ústavu začali i s muzikoterapeutickými službami. A protože je Vicky Karkou jednou z velmi významných kapacit tanečně pohybových terapií, svolali jsme ke společnému setkání i tanečně-pohybové terapeuty České republiky. Mohli by se v JUŠ připojit k muzikoteraputům, a doplnit tak nabídku tamních služeb. V budoucnu bychom rádi v této instituci vytvořili dobré podmínky pro výzkum a vzdělávání v kreativních terapiích,“ doplnil Jiří Kantor z Ústavu speciálněpedagogických studií pedagogické fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.