Blíží se velké stěhování na pedagogické fakultě

Dvorní trakt dostavby pedagogické fakulty.
Foto: Milada Hronová
pondělí 13. května 2013, 07:03 - Text: Milada Hronová

Nová budova Výzkumně vzdělávacího areálu pedagogické fakulty je téměř postavena. Na řadu přicházejí vnitřní stavební práce. Brzy nastane velké stěhování.

Statika hlavní budovy pedagogické fakulty na Žižkově náměstí byla zasažena stavebními pracemi na dvorní dostavbě s novými výukovými a přednáškovými prostory. Pohyb v hlavní budově je proto značně omezen. Prostory jsou průchodné pouze prostřednictvím podkroví.

„Postupně vznikají v objektu pilíře, které mají zajistit statiku budovy. Vzhledem k technologickému postupu se však jedná o celkem zdlouhavou záležitost,“ řekla děkanka Libuše Ludíková.

Uvedla, že zhruba v polovině května však již začnou úpravy některých stávajících prostor. S nimi bude spojeno stěhování. „Vedoucí pracovišť už mají všechny potřebné plány k dispozici. Zaměstnanci si budou stěhovat pouze osobní věci,“ vysvětlila Ludíková.

Velkým stěhováním budou poznamenány letní prázdniny. „Budeme stěhovat téměř všechna pracoviště fakulty. Ta byla totiž doposud rozmístěna po celé budově. My bychom rádi, aby byla dislokována v logickém oborovém uspořádání,“ přiblížila děkanka. Důrazně pak upozornila na měsíc srpen. Právě v srpnu bude provoz v hlavní budově téměř zastaven a všichni pracovníci budou od 5. do 16. čerpat dovolenou. „V objektu se bude pohybovat příliš mnoho stavebních řemeslníků a my bychom je měli zatěžovat co nejméně,“ vysvětlila Ludíková.  

Výzkumně vzdělávací areál o ploše přes 5000 metrů čtverečních je připravovaný od roku 2006. Má naplnit dlouholeté snahy o vytvoření důstojného a inspirujícího prostředí pro vzdělávání, vědu i výzkum ve spojení s přípravou budoucích učitelů a dalších odborníků pro oblast školství. Ve výši necelých 300 milionů korun je dotován evropským operačním programem Výzkum a vývoj pro inovace z prostředků Evropské unie i rozpočtem České republiky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.