Bilancování i zamyšlení nad následujícím obdobím. Takový byl poslední senát pedagogické fakulty v roce 2015

Ilustrační foto: Milada Hronová
úterý 1. prosince 2015, 11:01 - Text: Milada Hronová

Děkan Čestmír Serafín na jednání akademického senátu bilancoval současné postavení fakulty: O fakultu je mezi uchazeči velký zájem, je na vzestupu ve studentských i učitelských výměnách, polepšila si v propagaci, přidat bude muset naopak ve vědě a výzkumu.

Akademický senát pedagogické fakulty schválil na svém jednání Dlouhodobý záměr fakulty na období 2016 – 2020, zároveň přijal i Aktualizaci dlouhodobého záměru fakulty na rok 2016. Během posledního jednání kalendářního roku 2015 se pak senátoři věnovali i rozpočtu a dělení finančních prostředků, aktuálně souvisejícím s výsledky Registru uměleckých výstupů (RUV). Děkan přitom apeloval na neuspokojivý stav fakulty v oblasti vědy.

„Nově získané body související s Registrem uměleckých výstupů přinesly fakultě peníze, bohužel však neodvrátí situaci, ve které se nacházíme. Vinou nízkého počtu bodů, které jsme získali v oblasti vědy a výzkumu, tedy v Registru informací o výsledcích, nebudeme mít v dalším roce možná dostatek financí v rozpočtu na tuto kapitolu. Apeluji proto na všechny pracovníky, tak zvané rivové  body, které fakulta získává díky své vědě a výzkumu, nutně potřebuje,“ prohlásil Čestmír Serafín před senátory.

Naopak pozitivně se vyjádřil k některým fakultním i univerzitním akcím. Podle něj například velký zájem vzbudil Den otevřených dveří. „Fakultu navštívilo hodně zájemců. Už dnes evidujeme první přihlášky ke studiu a věřím, že výsledný počet přihlášek bude odpovídat předchozímu období, kdy jsme evidovali až 10 tisíc přihlášek ke studiu,“ řekl děkan. Spokojenost pak vyjádřil i se současnou fakultní propagací. Fakulta se podle něj úspěšně prezentovala na veletrhu Gaudeamus v Brně, včetně nového propagačního videa. Ve výčtu aktivit děkan Serafín zmínil před senátory i Stříbrnou promoci, která se na fakultě uskutečnila vůbec poprvé a na kterou již sbírá pozitivní ohlasy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.