Akademický senát pedagogické fakulty povede Jiří Langer

Nově zvolený předseda akademického senátu Jiří Langer, první místopředsedkyně Alena Opletalová (vpravo) a druhá místopředsedkyně Lucie Šebková.
Foto: Martina Šaradínová
úterý 13. května 2014, 14:30 - Text: Martina Šaradínová

Poprvé v novém složení se dnes sešel akademický senát pedagogické fakulty, který vzešel z dubnových voleb. Do jeho čela se po šesti letech vrátil Jiří Langer z Ústavu speciálněpedagogických studií, na posty místopředsedkyní senátoři zvolili Alenu Opletalovou z Ústavu pedagogiky a sociálních studií a Lucii Šebkovou ze studentské komory.

„Rolí předsedy je podle mého názoru především formálně hlídat, aby všechny procesy na fakultě, do nichž senát zasahuje, probíhaly podle pravidel. Proto si kladu za cíl pečovat o to, aby se veškeré aktivity senátu děly podle platného volebního jednacího řádu,“ řekl nově zvolený předseda.

Langer byl zvolen v prvním kole voleb, v němž získal 13 hlasů. Ke zvolení mu stačilo jedenáct. Pro jeho protikandidátku Kateřinu Vitáskovou se vyslovilo pět senátorů.  

„Kandidaturu jsem přijal proto, že mě kolegové navrhli. Protože jsem měl ve volbách největší počet hlasů, považoval jsem to za vhodné,“ uvedl Langer, který je i kandidátem fakulty do legislativní komise Akademického senátu Univerzity Palackého. 

První místopředsedkyní se stala Alena Opletalová, kterou volilo 13 z 20 přítomných senátorů. Fakultu bude navíc zastupovat v ekonomické komisi univerzitního senátu. Z druhého kola voleb vzešla druhá místopředsedkyně Lucie Šebková, která získala podporu jedenácti senátorů.

Na dalším jednání by se měl senát sejít 28. května.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.