Živí, dospělejší a chytřejší – čerství absolventi fakulty tělesné kultury

Bakalářská promoce.
Foto: Martin Višňa
úterý 21. října 2014, 14:18 - Text: Martin Višňa

Za melodie studentské hymny Gaudeamus Igitur a s ještě teplými diplomy v rukou udělali během dneška své první kroky absolventi bakalářských oborů na fakultě tělesné kultury.

Slavnostní fanfáry se Slovanským domem rozezněly poprvé s devátou hodinou ranní, před sál téměř zcela zaplněný rodiči, příbuznými a kamarády předstoupili v talárech čerství absolventi rekreologie, fyzioterapie, aplikovaných pohybových aktivit a ochrany obyvatelstva.

Děkan Zbyněk Svozil zakončil svůj krátký projev, v němž absolventům popřál mnoho štěstí a úspěchů v dalších životních etapách, slovy Johna Lennona: „Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.“ Pak již studenti přistupovali k insignii ke složení akademického slibu, poslední povinnosti, dělící je od obdržení kýženého diplomu.

„Uf, tak jsme tady. Živí, zdraví, dospělejší, chytřejší a hlavně hrdí sami na sebe. V tuto chvíli je doba strávená na nejlepší fakultě v Olomouci pro mnohé z nás za námi. Uteklo to jako voda, můžeme si oddechnout od všech studijních povinností, je konec i každodennímu setkávání v naší svatyni, neředínské menze,“ promluvila pak před plénem za všechny bakaláře Hana Lysáčková.

Ve svém proslovu nezapomněla poděkovat rodičům, učitelům i dalším zaměstnancům fakulty, spolužákům a také všem čerstvě titulovaným za to, že studium nevzdali a vydrželi do konce. Do konce, kdy promoční čepice letěly sálem Slovanského domu do výše.

Během dneška mělo diplomy celkově převzít na 120 novopečených bakalářů, zítra promoce fakulty tělesné kultury pokračují slavnostním předáním diplomů šesti desítkám absolventů magisterského studia.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.