Vyrazte za podzimními barvami do Čertovy rokle

Ilustrační foto: Martin Višňa
úterý 27. října 2015, 15:07 - Text: Martin Kučera

Poslední říjnový den se mohou příznivci nenáročné pěší turistiky vydat s portálem Radost z pohybu na dvanáctikilometrové putování údolími a lesy mezi Městečkem Trnávkou a Moravskou Třebovou.

„Výlet nabídne řadu zajímavostí, například lidovou architekturu na styku Hřebečska a Malé Hané, upomínky na stavbu tak zvané exteritoriální Hitlerovy dálnice a hlavně podzimní barvy v malebné Čertově rokli. Bude-li přívětivé počasí, pak lze cestu ještě prodloužit o výstup na zříceninu hradu Cimburk nebo na rozhlednu Pastýřka nad Moravskou Třebovou,“ vyjmenoval pořadatel Martin Višňa z fakulty tělesné kultury.

Výletníci se sejdou v sobotu v 7:10 před hlavním olomouckým nádražím pod světelnou tabulí s odjezdy MHD. Bude možné se přidat také po cestě v Prostějově nebo přímo v Městečku Trnávce, kam motorák ze Dzbelu dorazí před půl desátou. Do Olomouce se pak turisté vrátí podle okolností v průběhu odpoledne, spíše k večeru. Účastníky z hanácké metropole cesta vyjde na 200 korun, je možno využít skupinových jízdenek.

Trasa výletu vede vesměs po zpevněných cestách a není z hlediska terénu náročná. Větší převýšení čeká turisty při výstupech na hrad a rozhlednu. Účast je na vlastní nebezpečí. Pořadatelé doporučují teplé oblečení a dostatek jídla a pití. Jako tradičně si zájemci budou moci vypůjčit krokoměr ke změření svého výkonu.

Putování Hřebečskem z MT do MT, jak se výlet nazývá, je součástí turistické série Větrání webu Radost z pohybu, který vzniká na fakultě tělesné kultury. Série zahájila v půlce října svůj druhý rok, výstupu na Velký Kosíř se zúčastnilo i přes chladnější počasí 15 turistů. Další výlety jsou naplánovány na listopad: 14. listopadu se „větrači“ vydají mezi sopky Bruntálska a 28. listopadu pak na kraj Hané. Informace ke všem výletům najdete na www.radostzpohybu.cz


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.