Univerzitní přebor v atletice láká na zajímavé ceny, zabaví i děti

Ilustrační foto: Pavel Konečný
čtvrtek 21. dubna 2016, 10:00 - Text: Martin Višňa

Na Univerzitě Palackého se budou opět udělovat sportovní tituly. Po nedávném přeboru ve šplhu na laně tentokrát studenti ve středu 27. dubna poměří síly v atletických disciplínách. Pořadatelé mají připravené hodnotné ceny pro vítěze i doprovodný program pro děti.

„Rádi bychom pozvali všechny zájemce z řad studentů Univerzity Palackého, a nejen je, ať si přijdou zasoutěžit. Letošní ročník atletického přeboru je, co se týče cen, velice atraktivní. Ve hře jsou například slevové poukazy na nákup kompresního produktů značky CEP, startovné v závodě Night Run nebo trénink s osobním trenérem. Budou se hodnotit i nejlepší ženský a mužský výkon a nejúspěšnější atleti přeboru, na které čekají stipendia ve výši 2000 korun nebo pobyty v Beskydech pro dva,“ uvedla za organizátory Kateřina Křížová.

Závodit se bude v běhu na 60, 100, 150, 300, 400, 600 a 1500 metrů, hodu diskem a oštěpem, vrhu koulí, skoku dalekém a vysokém a v kombinované štafetě 4x 100 metrů. Zápolení na atletickém stadionu na třídě 17. listopadu vypukne s úderem 15. hodiny. Sportovci se přihlašují na místě před zahájením soutěží, a sice v době od 13:30 do 14:30. Startovné na osobu činí 20 korun.  

Atmosféru velkých závodů budou moci ochutnat také děti mateřských škol a prvního stupně základních škol. Pro ně je od 14 hodin připraven víceboj s jednoduchými disciplínami, mimo jiné si vyzkoušejí hod pěnovým oštěpem nebo proběhnou slalomovou dráhu.

Starší zájemci se pak mohou těšit na možnost setkání se zajímavými a úspěšnými sportovci, například s pětinásobným účastníkem havajského IronMana Jaroslavem Hýzlem nebo právě Kateřinou Křížovou, která se svým basketbalovým týmem před nedávnem dosáhla na extraligové stříbro.

Přebor v atletice je tradiční sportovní událostí Univerzity Palackého, pod garancí katedry sportu ji pořádají studenti fakulty tělesné kultury v rámci předmětu Management sportovních akcí. Vloni se závodů zúčastnilo na 200 vysokoškoláků a 80 dětí, cenu děkana za nejlepší výkony si odnesli Adéla Balůsková a Jiří Horký.

Více informací o letošním atletickém přeboru najdete ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.