Univerzitní přebor ovládli mistři republiky

Přebor UP letos poznamenala slabá účast.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 25. dubna 2013, 08:55 - Text: Pavel Konečný

Areál olomoucké Lokomotivy včera hostil atletický Přebor Univerzity Palackého. Na start se postavilo 125 sportovců. Cenu děkana za nejlepší ženský výkon získala Pavla Hřivnová z brněnské VUT, mezi muži dominoval Roman Paulík z olomoucké přírodovědecké fakulty.

Olomoučanka Hřivnová na tomto atletickém stadionu vyrůstala. Běhat zde začala v roce 2000. „Až na vysokou školu jsem šla do Brna,“ objasnila mistryně republiky na tratích 60, 100 a 200 metrů. Univerzitní přebor pojala jako trénink poté, co se vrátila ze soustředění ve Španělsku. A s časem 18,22 uběhla na 150metrové trati osobní rekord.

„Běh ovlivňuje hlavně psychika, když jdete na start s tím, že vám to nejde, tak je to předem prohraný závod. Člověk si musí věřit, ale důležitá je i příprava nebo výživa,“ řekla Hřivnová.

Kuriozitou bylo vítězství medičky Šárky Krčkové v běhu na 1500 metrů. „Předčila tak všechny běžkyně z fakulty tělesné kultury,“ podotkl za pořadatele Milan Dvořák.

Paulík zvítězil na trati desetkrát delší. Patnáctistovku zaběhl za 4:04,07.

Přebor zahrnoval kromě běžeckých disciplín také vrh koulí, hod diskem, oštěpem a skoky do dálky a do výšky.

„Letošní účast byla proti předchozím letům malá, loni byla účast dvojnásobná,“ zalitoval ředitel závodů Vítězslav Prukner.

Přeboru se účastnili mimo studenty Univerzity Palackého i atleti z klubů AK Olomouc, AK Štenberk, TJ Šumperk, AK Olymp Brno, AC Pardubice, TJ Lokomotiva Břeclav, TJ Svitavy, AC Prostějov a SSK Vítkovice.

 

Kompletní výsledky jsou ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.