Univerzitní hala hostí kvalifikaci na házenkářský šampionát

Házenkářská reprezentace České republiky.
Foto: Český svaz házené
čtvrtek 27. listopadu 2014, 08:20 - Text: Martin Višňa

Fanoušci házené zažijí o víkendu v Olomouci malý svátek. Univerzitní sportovní hala bude hostit zápasy kvalifikace na nadcházející mistrovství světa. České reprezentantky, mezi nimiž jsou také studentky a absolventky Univerzity Palackého, se o postup utkají s Litvou a Ázerbájdžánem.  

„Postoupit z této fáze kvalifikace znamená dvakrát zvítězit. Především se soupeřem z Litvy to ale nebude jednoduché. Litevky v posledním roce odehrály velmi vyrovnaná utkání s některými soupeři, kteří patří k nejlepším v Evropě,“ uvedl asistent trenéra Jan Bělka z fakulty tělesné kultury.

„Hráčky se na turnaj moc těší, i když jsou po podzimní části z různých soutěží unavené. V jejich hlavách je stále také smolná červnová porážka s Polskem, kvůli které jsme o jeden gól nepostoupili na mistrovství Evropy,“ dodal Bělka.

Zmíněná porážka je přitom jedním z důvodů, proč se k realizačnímu týmu připojil další olomoucký akademik, sportovní psycholog Michal Šafář, který spolupracuje například s tenistkou Petrou Kvitovou.

Jména spojená s Univerzitou Palackého lze najít také v soupisce reprezentačního výběru. Národní dres oblečou studentky fakulty tělesné kultury Lucie Severová a Tereza Kubáčková, dále absolventky pedagogické fakulty Dominika Selucká a Kristýna Salčáková a absolventka práv Barbora Raníková.

Jako první se české házenkářky postaví v pátek od 18 hodin proti ázerbájdžánskému výběru, v neděli od 11 hodin pak sehrají duel s Litvou. Vítězný tým olomouckého klání postoupí do červnového play-off, z nějž vede cesta na světový šampionát v Dánsku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.