Univerzita má své zástupce v soutěži Rozjezdy roku

Hrátky s bumperbally.
Foto: Jaroslav Bělohlávek
středa 25. června 2014, 07:41 - Text: Martina Šaradínová

Do celostátního finále soutěže Rozjezdy roku se probojoval student rekreologie Jaroslav Bělohlávek. Spolu se svým kolegou Milanem Škodou se rozhodli nabízet jako volnočasovou aktivitu hry s bumperbally, což jsou velké nafukovací koule, z nichž lidem vyčnívají jen nohy. K úspěchu jim pomohla i účast v projektu pro začínající podnikatele, na jejíž organizaci se podílela univerzita. Další univerzitním zástupcem v celostátního klání je Lucie Balarinová s projektem První pomoc živě.

Oba mladíci se letos zapojili do projektu Začátek podnikání a zvyšování konkurenceschopnosti, který pořádal Olomoucký kraj ve spolupráci s Univerzitou Palackého, Moravskou vysokou školou Olomouc a Vysokou školou logistiky v Přerově. Bělohlávek se Škodou v něm představili svůj podnikatelský záměr Play with Balls. „Tento projekt nás výrazně nakopnul. Byl to takový prvotní impuls k tomu, abychom teorii, která nám rok ležela v hlavách, uvedli do praxe. K tomu nám hodně pomohl přidělený kouč,“ uvedl Bělohlávek.

Zábava na pár minut i na celý den

Velké nafukovací koule, v nichž se mohou zájemci bezpečně koulet či strkat, objevili studenti již před rokem a půl. Následně začali vymýšlet, jak je využít pro aktivní trávení volného času. „Dovedeme s míči vymyslet smysluplné aktivity na deset minut i celodenní programy. To bereme jako jednu z našich hlavních předností,“ řekl Bělohlávek.

V únoru iniciativní studenti založili firmu. „Čekali jsme pomalý vzestup z tichého koutku. Že se o nás lidi postupně dozví a časem to nabude větších rozměrů, pomaloučku získáme sebevědomí a pak začneme vymýšlet novinky. Ale zájem je takový, že inovace a rozšíření nabídky muselo proběhnout už pár týdnů po spuštění propagace,“ uvedl Škoda. Prozradil, že plánují expandovat za hranice a už nyní úspěšně míří na Slovensko.

Soutěživá Podnikatelka v sukních

Do celostátního finále se probojovala i studentka doktorského studia fakulty zdravotnických věd Lucie Balarinová, která letos s projektem První pomoc živě ovládla soutěž Podnikavá hlava ve speciální kategorii Podnikatel v sukních. „Do obou soutěží jsem se přihlásila současně, ale úspěch v Podnikavé hlavě mi rozhodně pomůže. Především konzultace, které jsem mohla s odborníky z Vědeckotechnického parku UP absolvovat. Cítím se teď silnější v kramflecích,“ uvedla Balarinová. Jejím nápadem jsou výukové zážitkové kurzy první pomoci.

Hlasování v soutěži končí 30. června. Zástupce olomoucké akademické obce lze podpořit ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.