Univerzita má nové přeborníky ve šplhu: Veličkovou a Slámu

41 žen a 65 mužů závodilo ve šplhu.
Fotogalerie: Martin Višňa
středa 1. dubna 2015, 19:36 - Text: Martin Višňa

Jedenáctý ročník Přeboru Univerzity Palackého ve šplhu zná své vítěze. Loňská prvenství včera v tělocvičně Hynaisova obhájila Michaela Veličková, z mužů zdolal nejrychleji čtyřmetrové lano Michal Sláma, osmimetrové pak Jiří Vrba z Gymnázia Hejčín.

„Pocity jsou dobré, i když se mi oba pokusy nevydařily, jak bych chtěla, nevyšly mi dohmaty,“ hodnotila svůj výkon 4,75 sekundy Veličková poté, co převzala ceny za první místo na čtyřmetrovém laně. Za chvíli obhájila titul i na osmi metrech open kategorie. „Nijak zvlášť jsem se nepřipravovala. Pořád něco dělám, takže spoléhám na to, že sílu mám,“ dodala vítězka.

Na obou délkách vedle Veličkové zaujaly druhou příčku Kristýna Dobrovolská a třetí Ivana Chalupová.

Jana Čeperu, který mezi muži dominoval v uplynulých dvou letech, nahradil v řadě přeborníků na čtyřmetrovém laně Michal Sláma s výkonem 3,96. Pouhou setinu sekundy za ním skončil Stanislav Jati, třetí byli se shodným časem 4,16 Petr Wolf a Patrik Thomas.

Ke stropu tělocvičny v kategorii open nejrychleji vyšplhali studenti Gymnázia Hejčín Jiří Vrba a Zdeněk Havelka, třetí příčku bral Michal Sláma s výkonem 9,59.

Celkem se zúčastnilo 41 žen a 65 mužů. „Bylo to super jako vždycky. Atmosféra byla úžasná, s účastí jsem spokojená, řekla bych, že podané výkony jsou standardní. Opět tu byla řada prváků, kteří mají šplh na čtyři metry jako zápočtový požadavek,“ shrnula vedoucí pořádající katedry sportu Soňa Formánková.

Výsledky:

Lano 4 m – ženy

1. Michaela Veličková 4,75

2. Kristýna Dobrovolská 4,84

3. Ivana Chalupová 5,48

Lano 4 m - muži

1. Michal Sláma 3,96

2.  Stanislav Jati 3,97

3. Petr Wolf a Patrik Thomas 4,16

Lano 8 m – ženy

1. Michaela Veličková 12,81

2. Kristýna Dobrovolská 14,25

3. Ivana Chalupová 22,98

Lano 8 m - muži

1. Jiří Vrba 7,59

2. Zdeněk Havelka 8,91

3. Michal Sláma 9,59

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.