Údolí Moravice, Králicko či Radhošť. Fakulta tělesné kultury zve na letní výlety

Ilustrační foto: Martin Višňa
pátek 8. července 2016, 07:31 - Text: (red)

Série pěších výletů Větrání, které pořádá fakulta tělesné kultury pod hlavičkou webu Radost z pohybu, pokračuje i v době letních prázdnin. Příznivci turistiky se mohou vydat do zapomenutého kraje mezi Hanušovicemi a Králíky, do údolí řeky Moravice nebo strávit víkend v okolí Radhoště.

„Snažili jsme se vybrat atraktivní lokality s přírodními i historickými zajímavostmi, některé z nich ale stránky turistických průvodců nezmiňují. Výlety jsou vesměs středně náročné, ať už délkou trasy či převýšením, některé lze ale přizpůsobit dětem a starším účastníkům, takže se může zúčastnit opravdu každý, kdo by si chtěl v létě kolektivně provětrat hlavu v přírodě,“ uvedl organizátor výletů Martin Višňa z děkanátu fakulty tělesné kultury.

V červenci jsou v plánu dva výlety, trasy obou sledují vodní toky. V případě prvního v sobotu 16. července jde o Moravskou Sázavu mezi Lanškrounem a Zábřehem, o týden později turisté projdou údolí Moravice z Vítkova až pod pohádkový zámek v Hradci nad Moravicí.

Výlety v druhé polovině léta zahájí ve středu 3. srpna Vandr v Sudetech, jehož trasa vede mimo jiné přes nejvyšší horu Hanušovické vrchoviny Jeřáb. V následujícím týdnu se mohou turisté zúčastnit Radhošťského víkendu s výstupem na památnou horu a stanováním, poslední srpnová středa pak patří putování po Lednicko-valtickém areálu. Letní etapu Větrání zakončí v sobotu 3. září cesta z Hranic na hrad Helfštýn.

Účast na všech pěších výletech je zdarma, účastníci si hradí pouze jízdné a vstupné do zpoplatněných objektů. Závazná přihláška předem je vyžadována pouze v případě Radhošťského víkendu, u všech ostatních cest stačí dorazit včas na místo srazu. Uživatelé Facebooku mohou svoji účast potvrdit ve vytvořených událostech.

Všechny potřebné informace k výletům najdou zájemci na webu Radost z pohybu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.