Trojský kůň ovládl v Olomouci plážový volejbal

Patria Direct beachvolejbal v Olomouci.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 6. června 2013, 09:00 - Text: Milada Hronová

Olomoucké kvalifikační kolo prvního ročníku turnaje Patria Direct Beach Open 2013 vyhrál včera v areálu plážového klubu Pískomil tým Trojského koně.

Celorepublikový beachvolejbalový turnaj vysokoškoláků Patria Direct Beach odstartoval na přelomu května a června v osmi univerzitních městech. Z půlmilionového banku získá vítězný tým 300 tisíc korun, druhý 100 tisíc a třetí tým si odnese 40 tisíc korun. 

„Kdybychom vyhráli, tak si finance rozdělíme. Já bych za ně odjel někam na dovolenou k moři,“ řekl ještě před finále student právnické fakulty Adam Válek. Jeho tým Trojského koně nakonec v Olomouci zvítězil. Stříbrnou a bronzovou příčku pak získali Pokemoni a Flugtag team.

I když počasí zrovna nepřálo, v Olomouci se turnaje zúčastnilo jedenáct vysokoškolských týmů. Finálové zápasy byly napínavé a o oficiální třetí postupové místo se dokonce hrálo na tři sety.

„Vyhrála výborná parta, která svým přístupem dokonce získala divokou kartu. Věnovala ji čtvrtému týmu v pořadí,“ uvedla za organizátory Kateřina Dlouhá. Doposud divokou kartu získali pouze studenti v Plzni, Ústí nad Labem a Praze. „Přes nepřízeň počasí byla ze studentů v Olomouci cítit celý den výborná nálada, olomoucký turnaj považuji za podařený,“ podotkla Dlouhá.

Finále turnaje se uskuteční 15. června na pražské Ladronce. Ti nejlepší v celorepublikovém finále největšího plážového turnaje vysokoškoláků amatérů získají pro svou vysokou školu navíc bonus ve výši 50 tisíc korun.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.