Trenérství a management sportu jako nový magisterský obor

O kurz fotbalového trenéra měly zájem i dívky.
Ilustrační foto: Pavel Konečný
pátek 24. ledna 2014, 08:10 - Text: Martin Višňa

Nabídku navazujícího magisterského studia na fakultě tělesné kultury rozšířil nově akreditovaný obor Trenérství a management sportu. Jeho absolventi by se měli uplatnit jako řídící pracovníci ve sportovních klubech nebo odborníci ve sportovních federacích.

Nový obor navazuje na bakalářské studium Trenérství a sport, jehož současní studenti i absolventi mají o magisterský obor velký zájem. „O navazujícím magisterském studiu jsme začali uvažovat již před několika lety. Myšlenku se však podařilo uskutečnit až nyní,“ uvedl garant oboru Michal Lehnert.

Od otevření oboru se očekává zvýšení prestiže fakulty a také rozšíření spolupráce se sportovními kluby a institucemi. Předpokládá se, že studenti a absolventi budou působit na trenérských a manažerských funkcích klubů nebo jako metodici, koordinátoři či další odborní pracovníci ve svazech a institucích spojených s fungováním sportu v Česku i v zahraničí.

„Výuka navíc přinese zkušenosti využitelné v ostatních studijních oborech na fakultě. Studijní plán sestává z velkých, mnohakreditních předmětů, což je model běžně uplatňovaný na některých zahraničních univerzitách. Na výuce budeme spolupracovat i s filozofickou a právnickou fakultou,“ doplnil Lehnert.

Jednooborové navazující magisterské studium Trenérství a management sportu se otevírá, stejně jako bakalářský obor Trenérství a sport, pouze v kombinované formě. Přihlášky je možné zasílat do 28. února. Do prvního ročníku bude přijato dvacet studentů.

Kromě schválení nového oboru prodloužila Akreditační komise na dalších osm let akreditaci navazující magisterské Fyzioterapie.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.