Tělovýchovní pedagogové se sejdou na semináři TěloOlomouc

Ilustrační foto: Marek Otava
pátek 22. srpna 2014, 08:37 - Text: Martin Višňa

Podesáté se příští týden sjedou tělovýchovní pedagogové všech stupňů škol na fakultu tělesné kultury na tradiční pracovní setkání TěloOlomouc. Jeho dvoudenní program zahrnuje na čtyři desítky teoretických i praktických lekcí zaměřených na pohyb a aktivní životní styl.

„Na letošní jubilejní ročník jsme poprvé pozvali také lektory ze zahraničí. O novinky a zkušenosti z oblasti tělesné výchovy a zdravého životního stylu se podělí britský propagátor myšlenky inkluzivního sportu Ken Black nebo Harri Helajärvi z Finska. Nově je také velká část programu situována do budov fakulty tělesné kultury v Neředíně, kde bude také informační centrum pro účastníky,“ nastínil novinky oproti předchozím ročníkům sekretář akce Dušan Viktorjeník z katedry sportu.

Vzdělávací seminář zahájí společné večerní setkání ve středu 27. srpna, během čtvrtku a pátku si pak mohou účastníci sestavit rozvrh z nabízených lekcí. Vybírat mohou z hodin zaměřených na atletiku pro děti a mládež, míčovou techniku, rytmickou gymnastiku či parkour, v nabídce jsou také lanové aktivity nebo pravidla bezpečnosti a záchrany na školních vodáckých akcích. Lekce zahraničních hostů budou kapacitně omezené.

V teoretickém bloku se účastníci seznámí s portálem Radost z pohybu i výsledky výzkumu životního stylu českých dětí a školáků. Zúčastnit se mohou také úvodního jednání ke vzniku českého profesního sdružení učitelů tělesné výchovy.

Přihlášeno je na 250 učitelů, především z moravských základních škol. Za absolvování semináře obdrží certifikát v rámci celoživotního vzdělávání.

Pořadatelé vedle oficiální části připravili také doprovodný program. „Příjemná jistě bude i možnost výletní plavby Olomoucí na raftu či podvečerní komentované procházky centrem města,“ dodal Viktorjeník.

TěloOlomouc je největší pracovní setkání tělovýchovných pedagogů v Česku, poprvé jej fakulta tělesné kultury uspořádala v roce 1995. Po úspěchu semináře vznikly obdobné akce v dalších městech. Cílem je vytvořit prostor a tvořivou atmosféru pro výměnu informací, zkušeností, novinek a kontaktů učitelů a pracovníků tělesné výchovy, sportu a pohybu a volného času.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.