Svozilová v Kolumbii zaplavala nový český rekord

Zuzana Svozilová. Cali, Kolumbie.
Foto: KSP Olomouc
pondělí 29. července 2013, 10:28 - Text: Martin Višňa

Plavkyni Zuzaně Svozilové na Světových hrách v kolumbijském Cali sice unikl zisk bronzové medaile o pověstný chlup, přesto se svým výkonem zapsala do historie českého ploutvového plavání. Trať 400 m zaplavala v rekordním čase 3:22,75.

Studentka fakulty tělesné kultury a úspěšná reprezentantka Klubu sportovních potápěčů Olomouc přitom vylepšila dosavadní nejlepší český čas o vteřinu a půl už v semifinálových plavbách, které suverénně ovládla.

„Myslím, že favoritky taktizovaly, ale já jsem musela jet naplno,“ uvedla Svozilová před finále. V něm zaplavala ještě o vteřinu a půl lépe, na třetí místo to však nestačilo. Bronzová Korejka Bokyung Kim byla o necelé dvě vteřiny rychlejší.

Světové hry, největší sportovní akce neolympijských sportů, jichž se účastní na čtyři tisíce sportovců z více než 120 zemí, se v Kolumbii konají od čtvrtka 26. července do neděle 4. srpna. Česká republika do Cali vypravila 67 sportovců, kteří ji budou reprezentovat v 17 sportech. Největšího úspěchu, nepopulární „bramborové“ příčky, prozatím dosáhla se čtvrtým místem karatistka Radka Krejčová a plavkyně Zuzana Svozilová.

Z Kolumbie se olomoucká sportovkyně přesune na mistrovství světa do ruské Kazaně, kde bude obhajovat stříbrnou medaili z loňského šampionátu v Itálii. Spolu s ní budou české barvy v ruských vodách hájit mimo jiné také Markéta Svozilová a Barbora Sládečková, týmové kolegyně a taktéž studentky fakulty tělesné kultury. Mistrovství světa se koná od 5. do 12. srpna.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.