Stavba Kampusu Neředín začala

Demolice bývalého plynojemu je prvním krokem k novému Kampusu Neředín.
Foto: Martin Višňa
pátek 28. února 2014, 07:38 - Text: Martin Višňa

Studenti i pracovníci fakulty tělesné kultury jsou od včerejška svědky proměny horní části areálu fakulty. Bagry se zakously do zchátralých objektů a uvolňují místo výstavba Kampusu Neředín.

„Staveniště budoucího kampusu se čistí od dřevin a původních objektů,“ uvedl proděkan pro rozvoj a vnější vztahy Radek Hanuš.

Během včerejška padla k zemi budova někdejšího plynojemu, který byl v posledních letech obýván bezdomovci. Čištění staveniště zabere dva týdny a je přípravnou fází celé výstavby, jejíž součástí bude také přesunutí a navýšení kapacity trafostanice.

Samotná stavba kampusu, respektive aplikačního centra Baluo by podle Hanuše mohla začít s koncem výuky letního semestru. „Byli bychom rádi, kdyby stavba Balua začala na přelomu května a června,“ řekl proděkan.

Druhá součást kampusu, přestavba někdejší prádelny na moderní Centrum kinantropologického výzkumu, je podle Hanuše oproti aplikačnímu centru Baluo o několik kroků pozadu.

Výstavba Kampusu Neředín je největší strategickou změnou ve více než dvacetileté historii fakulty tělesné kultury. Centrum kinantropologického výzkumu za 125 milionů bude moderním pracovištěm zaměřeným na výzkum pohybu člověka, v aplikačním centru Baluo by se měly výsledky výzkumu přenášet do praxe. Výstavba Balua spolkne 160 milionů, z toho 120 milionů získala univerzita z Operačního programu Podnikání a inovace.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.