SportPark přivítal první návštěvníky

O hudební doprovod se postarala kapela Děda Mládek Illegal Band.
Fotogalerie: Daniel Mikeška
úterý 9. srpna 2016, 12:52 - Text: Daniel Mikeška

Zasportovat si, setkat se se zajímavými osobnostmi, prohlédnout si moderní areál i společně fandit českým sportovcům, to vše nabízí Letní SportPark Olomouc, který včera večer otevřela veřejnosti Fakulta tělesné kultury UP v Aplikačním centru BALUO. Po dva týdny si budou moct návštěvníci zdarma vyzkoušet, co všechno jim moderní centrum – zaměřené na prevenci nemocí moderní doby a rozvoj pohybové gramotnosti – může nabídnout.

Včerejší slavnostní zahájení, o které se postarali komik Lukáš Pavlásek a kapela Děda Mládek Illegal Band, si nenechalo ujít několik desítek lidí. Děkan FTK Zbyněk Svozil vyzdvihl originalitu SportParku. Nejenže je možné v něm během 14 dnů fandit našim sportovcům v Riu, což už dnes nabízí řada pořadatelů včetně mnoha restaurací, ale v Olomouci je možné v tuto dobu aktivně sportovat. „U nás můžete spojit napínavé sledování sportovních přenosů s vlastní pohybovou aktivitou,“ uvedl děkan. Jak připomněl, SportPark je vrcholem testovacího provozu Aplikačního centra BALUO, které bylo vybudováno v univerzitním areálu v Neředíně a jehož oficiální otevření se plánuje na podzim.

Podle děkana v Olomouci vyrostlo centrum, které bude otevřeno jak aktivním sportovcům, tak každému, koho bude zajímat zdravý životní styl a pohybová aktivita. To ocenil i hejtman Jiří Rozbořil. „Je to unikátní zařízení, které, jak doufám, bude sloužit nejen sportovcům, ale i široké veřejnosti. Přeju tomu zařízení, aby se rozvíjelo a dělalo fakultě i univerzitě radost.“

Ředitelka Aplikačního centra BALUO Ilona Hapková pak připomenula, že SportPark se koná pod záštitou předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a za podpory Olomouckého kraje, Magistrátu města Olomouce a univerzity.  „SportPark bude ve všední dny otevřen od 13 hodin a o víkendu od 9 hodin. Během této doby si bude možné zdarma vyzkoušet různé aktivity. Na příchozí čeká jedenáct zajímavých sportovišť a aktivit, které se budou různě prolínat,“ doplnila Hapková.

Program je určen jak malým, tak velkým návštěvníkům. Lidé si mohou vyzkoušet různé sportovní disciplíny například volejbal, kruhový trénink, badminton, pilates nebo si nechat otestovat svou fyzickou kondici. Společně mohou sledovat i výkony českých olympioniků na hrách v Brazílii.

Denní rozvrhy a další nezbytné informace najdou zájemci v brožuře, kterou obdrží při příchodu a do které budou sbírat razítka za absolvované aktivity. K mání jsou také na webových stránkách SportParku


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.