Semestr na fakultě tělesné kultury zahájila imatrikulace prváků

Slavnostní slib.
Foto: Martin Višňa
pondělí 23. září 2013, 15:22 - Text: Martin Višňa

Řady akademické obce fakulty tělesné kultury dnes rozšířili studenti prvního ročníku prezenční formy bakalářských a magisterských oborů. Slavnostní imatrikulaci hostil sál Slovanského domu.

„Je to rozdíl, když jsme všichni slušně oblečení, a ne špinaví a zpocení,“ prohlíželi se navzájem prváci před zahájením aktu. Doposud se většina z nich viděla pouze ve sportovních soupravách či nejrůznějších kostýmech na adaptačních kurzech, které absolvovali v předešlých týdnech.

Krátce nato se již rozezněly fanfáry, za nichž do zaplněného sálu vešli představitelé fakulty. „Gymnasion, fakulta našeho zaměření, usiluje o prosazování myšlenek novodobé kalokagathie, zdravého životního stylu, podpory zdraví, duševní rovnováhy a také harmonie výzkumných a pedagogických úspěchů. Věřím, že se nositeli těchto myšlenek stanete i vy,“ přivítal nové tváře děkan Zbyněk Svozil.

„Slibuji, že jako studentka Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci budu svým jednáním i svou prací dělat čest olomoucké alma mater a nepoškodím její obecně uznávanou vážnost,“ přečetla pak za všechny své kolegy imatrikulační slib Petra Činčilová. Tímto závazkem jí oficiálně začalo studium fyzioterapie.

Imatrikulováni dnes ve Slovanském domě byli studenti prezenční formy studia, posluchače kombinované formy čeká tento slavnostní ceremoniál 4. října. Ke studiu na fakultě tělesné kultury se pro akademický rok 2013/2014 zapsalo 486 prváků bakalářských a 226 studentů navazujících magisterských oborů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.