Rozpočet fakulty tělesné kultury je podobný loňskému

Ilustrační foto: Martin Višňa
středa 25. března 2015, 12:53 - Text: Martin Višňa

Fakulta tělesné kultury bude v letošním roce hospodařit s mírně přebytkovým rozpočtem. Výnosy budou tvořit 120 milionů a náklady 118 milionů korun. Navržené rozdělení financí schválil včera akademický senát fakulty.

„Rozpočet pro letošní rok není žádné drama, vycházeli jsme ze skutečností tak, jak se vloni vyvíjely. Jediné, na co chci upozornit, je, že letos poprvé rozpočtujeme ve zdroji 90 náklady na financování centra Baluo v souladu s jeho začleněním do struktury fakulty,“ uvedl tajemník Pavel Král.

Dalších změn doznaly nákladové položky oprav a udržování, zejména kvůli zákonným revizím a položky ostatních služeb, kde je budou na základě kvalifikovaného odhadu náklady o 15 procent vyšší než vloni. Mzdové náklady jsou rozpočtovány ve výši zhruba 55,5 milionu korun. Na celouniverzitní aktivity fakulta odvede téměř 19,5 milionu korun.

„Z investic bych rád zmínil, že se chystáme dodělat obklady zbývajících sociálních zařízení v budově C, máme také připravenou rekonstrukci kanceláře děkana a jeho asistentky, ale ještě rozhodneme, jestli ji uskutečníme,“ uvedl Král.

I přes dotazy k odvodu prostředků na centrální jednotky a udržení pracovníků na postdoktorandských pozicích předseda ekonomické komise senátu Zdeněk Svoboda konstatoval, že komise nemá k předloženému návrhu rozdělení financí připomínek a doporučuje jej ke schválení. V následném hlasování zvedlo ruku pro navržený rozpočet jedenáct senátorů, dva se zdrželi, nikdo nebyl proti.

Podruhé v krátké době senátoři taktéž hlasovali o změnách ve Statutu FTK. Tyto změny, většinou spíše formálního charakteru, byly přijaty jednomyslně.

Velkou část včerejšího zasedání pak senátoři věnovali diskusi nad návrhy akreditací pro obory Trenérství a sport a Rekreologie. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.