Reprezentujte Univerzitu Palackého na Českých akademických hrách

Ilustrační foto: Jan Bělka
čtvrtek 14. dubna 2016, 10:30 - Text: Martin Višňa

Do Pardubic se na konci června sjedou sportovci z českých vysokých a vyšších odborných škol, aby ve dvaadvaceti disciplínách patnáctého ročníku Českých akademických her bojovali o titul akademických mistrů České republiky. Nebudou chybět ani reprezentanti Univerzity Palackého.

Hry organizuje Univerzita Pardubice ve spolupráci s Českou asociací univerzitního sportu v termínu od 26. června do 1. července. Soutěžit se bude v atletických či plaveckých disciplínách nebo třeba v orientačním běhu či kanoistice, nechybí kolektivní sporty jako volejbal, fotbal nebo házená. Oproti loňským hrám se uskuteční turnaj v karate, tenisu nebo soutěž ve veslování a lezení na obtížnost.  

Studenti, kteří by rádi barvy Univerzity Palackého v některé z disciplín reprezentovali, se mohou elektronicky hlásit garantům jednotlivých sportů, kterými jsou vesměs vyučující z fakulty tělesné kultury. Přehled garantů a další informace k účasti na hrách najdou zájemci ZDE. Registrace je možná nejpozději do 19. června.

Obecné informace a propozice sportů jsou pak k mání na webu her.

Univerzita Pardubice převzala pořadatelskou štafetu právě po Univerzitě Palackého, která největší českou vysokoškolskou sportovní událost hostila vloni na začátku září. Do Olomouce se sjelo na 1500 sportovců, kteří se utkali ve dvaadvaceti disciplínách. Nejúspěšnější výpravou se stala ta z Univerzity Karlovy, která nasbírala do pořadí škol 155 bodů, těsně za ní se skóre 151,5 bodu se umístili domácí sportovci a třetí příčku mezi školami brala Masarykova univerzita. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.