Rektor na fakultě tělesné kultury: Být nejlepší je závazek

Rektor Jaroslav Miller a děkan Zbyněk Svozil (vpravo) před akademickou obcí.
Foto: Martin Višňa
úterý 1. dubna 2014, 13:57 - Text: Martin Višňa

Hostem včerejšího setkání akademické obce fakulty tělesné kultury byl i rektor Jaroslav Miller. Akademiky mimo jiné upozornil na důležitost výstavby Kampusu Neředín pro rozvoj fakulty a nastínil také vizi cyklistické Olomouce.

„Mohu potvrdit, že fakulta tělesné kultury je v rámci republiky nejlepší, k tomu vám chci pogratulovat. Zároveň bych vás chtěl vyzvat, abyste se snažili udržet nastoupený trend a neslevili z něj. Být nejlepší je velký závazek do budoucna,“ komentoval Miller prezentované předběžné hodnocení vědecko-výzkumné činnosti.

Připomněl také, že je důležité dobře uchopit projekty výstavby aplikačního centra Baluo a Centra kinantropologického výzkumu. „Diskutujte o nich, věnujte jim pozornost, mohou vás poslat na mezinárodní špici, ale mohou vás také potopit,“ prosil rektor akademiky.

Miller na setkání také představil svou vizi univerzitního nadačního fondu nebo iniciativy na podporu městské cyklistiky. „Je to jedna z mých obsesí a rozhodl jsem se zlomit mentalitu Olomoučanů. Byl bych rád, kdyby nám v oblasti propagace cyklistiky v Olomouci vaše fakulta pomohla,“ vyjádřil přání rektor.

Mezi poznámkami, se kterými z Neředína odjížděl, přitom měl i nápad na udílení výročních cen, který označil jako jeden z faktorů, které mohou vést zaměstnance k většímu entuziasmu. Děkan Zbyněk Svozil totiž na setkání akademické obce ocenil výrazné osobnosti z řad pedagogů a vědeckých pracovníků.

Do fakultní síně slávy byl uveden vedoucí Centra kinantropologického výzkumu profesor Karel Frömel, za pedagogickou činnost byla oceněna vedoucí katedry sportu Soňa Formánková, za vědeckou činnost Dagmar Sigmundová a za přínos v oblasti vědecké propagace a spolupráce Michal Kalman.

Pamětní medaili a květinu si odnesli také jubilanti docentka Dana Štěrbová, administrativní pracovnice Šárka Voříšková a bývalý děkan fakulty docent Dušan Tomajko.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.