Rekordní punč: vybralo se téměř 45 tisíc korun

Prodejci z fakulty tělesné kultury a Centra APA si podmanili Horní náměstí.
Foto: Martin Višňa
úterý 26. listopadu 2013, 13:58 - Text: Martin Višňa

Pěkný dárek připravili pro olomoucké Středisko rané péče představitelé fakulty tělesné kultury a pracovníci Centra aplikovaných pohybových aktivit. Na stánku sdružení Dobré místo pro život prodali včera punč za necelých 45 tisíc.

„Rekordní tržba je důkazem toho, že energie zaměstnanců fakulty je pozitivní a okruh příznivců fakulty a Centra APA ji umí ocenit. Atmosféru před stánkem jsem zažila, tepalo to tam. Děkuji všem zúčastněným, že pomáhají s pokorou. Velmi si toho vážím,“ uvedla za Dobré místo pro život, jež stánek s dobročinným punčem již několik let na vánočních trzích zajišťuje, jeho vedoucí Věra Novotná.

Včerejší tržba činila přesně 44 621 korun. Čistý výtěžek po odečtení nákladů na punč poputuje na podporu činnosti Střediska rané péče Olomouc, které pomáhá rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením v Olomouckém a částečně též Pardubickém a Zlínském kraji.

Z akademiků rozlévači

Za prodejní pult se včera postavila většina vedení fakulty včetně děkana Zbyňka Svozila, před pult pak desítky kolegů, studentů nebo přátel. Fakulta tělesné kultury přitom Horní náměstí doslova opanovala, když nelákala pouze na norimberský a borůvkový punč s panákem něčeho ostřejšího, ale také na zpěv u kytar nebo motivační soutěž o největšího konzumenta, který získal pobyt pro dvě osoby ve výcvikovém středisku Pastviny.

Ke stánku zamířila také Barbora Galiová. „Vzhledem ke skvělé náladě, která od stánku sršela do všech stran, se nedivím, že byla taková účast. Obsluha neměla chybu, pokud bych ale měla vybrat jednoho z rozlévačů jako nej, nejde to. Na fakultě jsme zvyklí pracovat jako tým,“ zhodnotila studentka třetího ročníku aplikovaných pohybových aktivit.

Prodávat budou i „erasmáci“

Zástupci fakulty tělesné kultury ovšem nejsou jediní, kdo se z Univerzity Palackého na letošních vánočních trzích prodeje dobročinného punče zhostí. V pondělí 16. prosince bude stánek Dobrého místa pro život patřit olomoucké pobočce organizace Erasmus Student Network, která pomáhá zahraničním studentům s integrací na univerzitě a v Olomouci. Prodejem punče podpoří Dětské centrum Topolany.

Kromě toho mohou zájemci po celou dobu vánočních trhů navštívit stánek Pevnosti poznání, kde si můžou lámat mozek nad několika hlavolamy, nechat si vyrobit originální placku nebo zakoupit mikiny s logem přírodovědecké fakulty. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.