Radost z pohybu hledá půlmaratonce

Účastníci loňské Půlmaratonské výzvy s trenérem Janem Brtníkem (uprostřed).
Foto: Martin Višňa
středa 20. ledna 2016, 12:00 - Text: Martin Višňa

Pokud plánujete účast na červnovém Olomouckém půlmaratonu a hledáte pomoc s tréninkem, neměla by vám uniknout nabídka webu Radost z pohybu. Tým portálu, který vzniká na fakultě tělesné kultury, zorganizuje v průběhu jara odborně vedenou půlmaratonskou přípravu až pro osm lidí.

„Základ skupiny Půlmaratonské výzvy plánujeme vybrat mezi účastníky našich středečních běžeckých tréninků Jogito ergo sum. Pokud bude zájem také v Havířově, kde se tréninky rozeběhly před nedávnem, pak přivítáme i běžce odtud. A jedno až dvě místa ve skupině bychom rádi obsadili zájemci z řad veřejnosti,“ uvedl za pořadatele Martin Kučera z neředínské fakulty.

Příprava na červnový půlmaraton bude trvat zhruba šestnáct týdnů. Jejím základem bude odborně vytvořený tréninkový plán, běžci také absolvují zátěžové kondiční testy na fakultě tělesné kultury nebo konzultace výživového poradenství.

„Zájemci nám musí zaslat motivační dopis, ve kterém popíšou maximálně v rozsahu strany svou běžeckou historii a zkušenost. Měli by také napsat, jaký čas by chtěli na půlmaratonu zaběhnout a jaké další sporty dělají. V neposlední řadě čekáme i odpověď na otázku, proč by právě ten dotyčný měl být do výzvy zařazen. Na základě těchto dopisů účastníky výzvy vybereme,“ dodal Kučera.

Motivační dopisy mohou uchazeči o místo v běžecké skupině zasílat do 31. ledna na e-mailovou adresu martin.kucera@upol.cz.

Půlmaratonskou výzvu organizovala Radost z pohybu již vloni, pod vedením atletického trenéra Jana Brtníka se na jednadvacetikilometrovou trať chystala čtveřice běžců vzešlá z tréninků Jogito ergo sum. V plánovaném čase závod zaběhla Lucie Kabešová, ostatní tři účastníci z různých příčin o několik minut „přetáhli“.

„Všichni čtyři se zodpovědně připravovali, s výsledky můžou být spokojení a být na ně pyšní, i když to úplně nedopadlo. Chci s nimi pracovat dál a dál je v běhu posouvat, protože jsem si tuto čtveřici velmi oblíbil a nerad bych o ně přišel,“ komentoval tehdy výkony svých svěřenců trenér Brtník.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.