Punčem podpoří ranou péči

Vloni fakulta tělesné kultury prodala punče za 36 tisíc.
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 26. listopadu 2015, 13:02 - Text: Martin Višňa

Opět po roce obsadí pracovníci fakulty tělesné kultury v pondělí 30. listopadu stánek neziskové organizace Dobré místo pro život na olomouckých vánočních trzích. Cíl je jasný: prodejem punče co nejvíce podpořit olomoucké Středisko rané péče.

Akademici se za pult postaví v 17 hodin. Jádrem punčové party budou lidé působící ve fakultním Centru APA, ruce k dílu slíbili přidat například proděkanka Iva Dostálová, tajemník fakulty Pavel Král nebo vedoucí kateder Zdeněk Hamřík a Michal Šafář.

„Na večer máme připravené také hry a soutěže, ve kterých se bude bojovat o lístky na Karneval APA nebo volné vstupy na nedávno otevřenou lezeckou stěnu v Aplikačním centru BALUO. A stejně jako v minulých letech nebude chybět ani živá hudba,“ uvedl za organizátory Martin Kučera.

Soutěžit ale mohou zájemci už nyní. Do pondělní 15. hodiny mohou na e-mail apapunce@seznam.cz zasílat své tipy na částku, kterou zaměstnanci neředínské fakulty na stánku utrží. Ve hře je zástěra s logem fakulty.

Vloni se i přes nepříznivé počasí podařilo prodat punče za 36 tisíc korun. Čistý výtěžek putoval na podporu činnosti Střediska rané péče, které pomáhá rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením v Olomouckém a částečně též Pardubickém a Zlínském kraji. Stejný směr bude mít i letošní výdělek.

V průběhu adventu se na stánku Dobrého místa pro život vystřídají i další prodavači spjatí s Univerzitou Palackého. Rovnou v několika termínech, mimo jiné už tuto sobotu, oblíbený horký nápoj, ale i tipy na vánoční dárky podávají v době od 10 do 16 hodin pracovníci UPointu. Ve čtvrtek 3. prosince se k nim připojí i lidé z Pevnosti poznání. Přehled termínů najdete zde


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.