Punče pro ranou péči se prodalo za 36 tisíc korun

úterý 2. prosince 2014, 15:55 - Text: Martin Višňa

Navzdory ledovému dešti bylo včera večer u stánku Dobrého místa pro život na olomouckých vánočních trzích živo. Před stánkem davy lidí a muzikanti, za pultem pracovníci fakulty tělesné kultury a Centra aplikovaných pohybových aktivit (APA). Prodali punče za 36 tisíc, výtěžek podpoří olomoucké Středisko rané péče.

„Smekám před všemi, kteří prodávali, ale i těmi, co přišli, neuvěřitelné. Jste borci,“ komentovala prodej vedoucí organizace Dobré místo pro život Věra Novotná s partnerem Zdeňkem Zukalem.

Takový výsledek nečekali.  A stejně tak zaměstnanci neředínské fakulty, když před pátou hodinou přicházeli na promáčené a téměř vylidněné náměstí. S postupujícím časem se ovšem dobročinný stánek stal jediným, u kterého bylo možné zahřát se punčem.

„Bezkonkurenčně nejlepší byl norimberský speciál s vodkou a rumem. Tímto děkuji panu Ješinovi za super ranní kocovinu. Ale stálo to za to,“ uvedla studentka fyzioterapie Gabriela Dobešová.

Vedle Ondřeje Ješiny a dalších osvědčených rozlévačů z Centra APA dobrou náladu k teplému nápoji přidával i děkan Zbyněk Svozil, vedoucí katedry sportu Soňa Formánková nebo vedoucí rekreologie Zdeněk Hamřík. Nechyběli ani muzikanti hrající písně slavné i méně známé.

Jako speciální bod programu se přítomní dočkali skupinového holení knírů podporovatelů hnutí Movember. „Už to musím shodit, je to hrozné. Příští rok už mi to doma určitě neprojde,“ nemohl se dočkat zapnutí holicích strojků Jiří Vrba z katedry aplikovaných pohybových aktivit.

Prodej punče vynesl přesně 36 089 korun. Čistý výtěžek po odečtení nákladů poputuje na podporu činnosti Střediska rané péče Olomouc, které pomáhá rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením v Olomouckém a částečně též Pardubickém a Zlínském kraji.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.