Přes Kopeček za punčem

Svatý Kopeček.
Foto: Martin Višňa
středa 26. listopadu 2014, 14:55 - Text: Ondřej Martínek

Punčovým přípitkem vyvrcholí v sobotu turistická série Podzimní větrání organizovaná portálem Radost z pohybu. Účastníci se za punčem vydají na olomoucké Horní náměstí, ovšem ne od nejbližší tramvajové zastávky, nýbrž z Hluboček.

„Je třeba si advent a punč trochu zasloužit. Proto bude nasávání atmosféry vánočních trhů předcházet procházka vedená z Hluboček přes Svatý Kopeček do města. Půjde zároveň i o symbolický návrat do Olomouce na zimu po dvouměsíčním putování,“ uvedl pořadatel Martin Višňa z fakulty tělesné kultury.

Na cestu se účastníci vydají v 10:50, kdy je naplánován sraz před hlavním olomouckým vlakovým nádražím. Vlakem se následně dopraví do Hluboček-Mariánského Údolí, odkud se již vydají pěšky přes Posluchov a Radíkov na Svatý Kopeček a poté do města.

Sobotní procházka je poslední z dvouměsíčního turistického programu, který tým Radosti z pohybu připravil. Podzimní větrání zahájila komentovaná prohlídka večerní Olomouce určená prvákům, poté účastníci jednotlivých výletů po Olomoucku zavítali například do Terezského údolí nebo na Velký Kosíř.

„Největší zájem vzbudil výlet na hanácké Mont Blank, tedy Velký Kosíř, kdy na rozhlednu a za táborákem vyrazilo třicet lidí, nejen z řad studentů naší univerzity. Naopak nejhůře dopadla vycházka ke křelovským pevnůstkám, na kterou i přes přijatelné počasí nevyrazil nikdo, mimo jiné i kvůli učení na anatomii,“ podotkl Višňa.

Již nyní plánuje pokračování výletů v příštím roce. Velký Kosíř se určitě dočká zopakování, dojde i na tovačovská jezera nebo údolí řeky Romže na Prostějovsku. Na výlety se bude vyrážet od jara do listopadu, vždy jednou dvakrát do měsíce. Informace budou zájemci pravidelně nacházet na portálu Radost z pohybu. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.