Přebor v halové atletice ovládl fotbalista Trčka

Vítězný Jan Trčka a Zdeněk Rozinek s Pavlem Kurzyszem na stupních vítězů.
Fotogalerie: Martin Višňa
pátek 12. prosince 2014, 12:11 - Text: Martin Višňa

Běh na šedesát metrů, vrh koulí a skok daleký a vysoký. V těchto disciplínách ve středu večer změřilo síly na pět desítek studentů Univerzity Palackého. Hvězdou tradičního předvánočního přeboru v halové atletice se stal Jan Trčka, který stanul na nejvyšším stupni vítězů hned třikrát.

„S dobrým umístěním jsem přemýšlel jen v případě skoku vysokého, ale v dálce jsem třeba s nejlepším výkonem vůbec nepočítal. Přihlásil jsem se na ni víceméně jen z hecu, strašně rád totiž soutěžím. V atletice ale normálně nezávodím, hraji fotbal za Lanžhot,“ uvedl student tělesné výchovy a geografie.

Ve skoku vysokém si prvenství vyskočil výkonem 175 centimetrů, do dálky skočil 5,57 metru. Kromě toho dominoval také v šedesátce, kdy do cíle doběhl v čase 7,2 sekundy. Čtvrtou z disciplín, vrh koulí, pak mezi muži ovládl rekreolog Jiří Horký výkonem 13,15 metru.

Z žen vybojovala dvě vítězství fyzioterapeutka Adéla Balůsková, na výšce výkonem 153 centimetrů a na dálce pak 4,74 metru. Koulí vrhla nejdále Renata Studená z ochrany obyvatelstva a v šedesátce se stala přebornicí díky času 8,3 sekundy Kristýna Peringerová, studentka tělesné výchovy a českého jazyka a literatury se zaměřením na vzdělávání.

„Neočekávali jsme velkou účast, jedinou disciplínou, kde si mohli studenti splnit nějaký zápočtový požadavek, byl běh na 60 metrů. Ten byl také velmi dobře obsazen, ostatní disciplíny byly obsazeny tak, že tu bylo příjemné závodní prostředí. Výkony závodníků sice byly poznamenány chladem v hale, ale nejlepší výsledky z mužské koule a výšky jsou poměrně solidní,“ komentoval ředitel soutěže Vítězslav Prukner z  katedry sportu fakulty tělesné kultury.

Přebor Univerzity Palackého v halové atletice uspořádala katedra již potřinácté.

Kompletní výsledky ZDE.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.