Přebor v halové atletice byl testem před lednovým mistrovstvím

Ilustrační foto: Martin Višňa
pátek 20. prosince 2013, 10:53 - Text: Martina Šaradínová

Na pět desítek studentů si 18. prosince změřilo své síly v pěti disciplínách na tradičním předvánočním přeboru Univerzity Palackého v halové atletice. Pro některé z nich byly závody posledním testem výkonnosti před lednovým Akademickým mistrovstvím ČR v halové atletice v Praze.

Většinu závodníků tvořili studenti fakulty tělesné kultury, nechyběli ale ani zástupci dalších fakult. Muži i ženy soutěžili v běhu na 60 metrů, vrhu koulí, skoku do výšky, skoku do dálky a ve smíšené štafetě 4 x 200 metrů. Oproti předchozím ročníkům ale byla účast zhruba poloviční.

„Studenti jednak již nemají účast povinnou a vliv zřejmě měla i hektická předvánoční atmosféra. Myslím si ale, že je to přechodná věc a příští rok bude závodníků opět více,“ uvedl za pořadatele Vítězslav Prukner z katedry sportu. Oproti minulosti letos chyběly například i finanční odměny pro vítěze.

Nižší účast zřejmě poznamenala i kvalitu výkonů. „Žádné rekordy se netrhaly. Solidní výkon ale například podal vítěz běhu na šedesát metrů Ondřej Hrazdil, který se v lednu zúčastní i akademického mistrovství České republiky,“ uvedl Prukner. Studenti se představili i v roli rozhodčích, posluchači čtvrtého ročníku na přeboru získávali praxi pro předmět Didaktika atletiky. 

Přebor se konal již podvanácté. Dříve to byly Studentské atletické halové hry, pokračování se jmenovalo Přebor UP v halové atletice, zkráceně HUP. 

Výsledky přeboru ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.