Potřetí zlaté!

Olomoucký bazén hostil MČR v plavání s ploutvemi.
Foto: Filip Neuls
pondělí 29. dubna 2013, 15:25 - Text: Martin Višňa, Pavel Konečný

Již po třetí za sebou se podařilo družstvu žen Klubu sportovních potápěčů Olomouc zvítězit na Mistrovství České republiky družstev v plavání s ploutvemi. Navíc ve dvou republikových rekordech. Trenérem plavkyň je děkan fakulty tělesné kultury Zbyněk Svozil.

České mistrovství družstev je první tuzemskou příležitostí závodníků předvést svoji aktuální formu. O uplynulém víkendu ji měly v domácím bazénu nejlepší olomoucké plavkyně.

„Z loňské sestavy chyběla Petra Hostinská, tak nebylo zcela jasné, jak se plavkyně s touto ztrátou poperou, naznačil trenér Svozil. Do družstva byla nominována dorostenka Gabriela Horáková, která však podala výborné výsledky. Stabilně podaly vynikající výkony „univerzitní“ opory týmu Zuzana a Markéta Svozilovy, Barbora Sládečková a sestavu nově doplnila Barbora Pohlová. Všechny studují na fakultě tělesné kultury.

V ženské části soutěže nemělo družstvo vysokoškolaček UP Olomouc žádnou konkurenci. Družstvo navíc překonalo ve štafetách dva české rekordy.

Na 4 x 200 metrů držela česká reprezentační štafeta z Kolumbie z roku 1998 s časem 6:49,74. Olomoucká klubová štafeta ho překonala o 7 sekund na 6:42,73. Na štafetě 4 x 100 metrů překonala Olomouc rekord už loni časem 3:01,66. Letos je posunula pod tři minuty na 2:59,64. „Moc jsem nevěřil, že v náročném programu dokážeme překonat rekordy, ale děvčata se na to chystala odpovědně. Podařilo se to hned dvakrát,“ uvedl Svozil.

Z individuálních výsledků na sebe upozornila zejména Zuzana Svozilová, která zvítězila hned ve čtyřech disciplínách a získala i individuální cenu za nejkvalitnější výkon za vytrvalecké výkony. Markéta Svozilová zase získala individuální cenu za nejkvalitnější výkon v krátkých ploutvích. Gabriela Horáková velkým zlepšení získala s předstihem nominaci na ME juniorů, které se plave letos v polském Štětíně. Nominaci na světové hry v Kolumbii i MS v Kazani potvrdila Zuzana Svozilová. 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.