Pohyb a kávu nabídl seminář zaměřený na seniory

Seminář Aktivní v každém věku.
Fotogalerie: Martin Višňa
čtvrtek 30. října 2014, 12:57 - Text: Martin Višňa

Taneční variace, protažení na koloběžkách nebo také bujarý smích přinesl devátý ročník odborného semináře Aktivní v každém věku, který včera pro pracovníky se seniory a další zájemce připravila fakulta tělesné kultury.

Tři desítky účastníků z řad sociálních pracovníků, pedagogů či sokolů absolvovaly v tělocvičnách Základní školy Svatoplukova v Olomouci-Řepčíně praktické lekce zaměřené na netradiční pohybové aktivity vhodné pro seniory a také přednášku o prospěšnosti kávy, pokud je pita v doporučeném množství do tří šálků denně.

„Organizačně i náplní lekcí byl letošní ročník lepší než vloni. Těžko říci, co mě zaujalo nejvíce, všechno bylo bezvadné. Na koloběžky jsem ale kvůli kolenu nešla, zato cvičení s obručí už mám domluvené na sraz žen, který pořádám,“ prozradila jedna z nejstarších účastnic semináře, náčelnice Sokolské župy Olomoucké - Smrčkovy Marie Skácelová.

Podle organizátorek není pozitivní hodnocení semináře ojedinělé. „Z našeho pohledu i podle reakcí účastníků je velké plus, že škola vybudovala novou tělocvičnu, kterou jsme mohli také využít a rozdělit tak účastníky do dvou skupin, které se na lekcích střídaly. Práce v menší skupině je vždy lepší, než když je v tělocvičně čtyřicet lidí najednou,“ uvedla pořadatelka Iva Klimešová.

Již nyní přitom organizátorky přemýšlejí nad ročníkem příštím, jubilejním desátým. „Dosud jsme seminář zaměřovaly hlavně na to, co mohou účastníci předat svým klientům. Jubilejní ročník bychom chtěly udělat více pro samotné účastníky, zaměřit se na kompenzaci stresu, na témata péče o duševní a fyzické zdraví. Spokojenost totiž může člověk dál předávat, pouze když je sám spokojený,“ nastínila Klimešová.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.