Plavkyně sbíraly medaile na mistrovství republiky

Vítězná olomoucká štafeta.
Foto: KSP Olomouc
sobota 8. června 2013, 09:48 - Text: Martin Višňa

Doslova medailovou sklizeň zažil olomoucký Klub sportovních potápěčů na Mistrovství České republiky plavců s ploutvemi ve Zlíně. Plavkyně v absolutní kategorii vybojovaly dvacet medailí a devět titulů, další úspěchy přidali zástupci v žákovských kategoriích.

Nejúspěšnější olomouckou plavkyní byla Zuzana Svozilová, která ke čtyřem titulům přidala dva české rekordy, a to na trase 200 metrů s časem 1:35,25 a na stovce s časem 43,73 vteřin z prvního úseku štafety 4x100 metrů. Dva tituly získala v seniorské kategorii dorostenka Gabriela Horáková na tratích v klasických krátkých ploutvích na 200 a 100 m, na stovce přitom vytvořila nový juniorský rekord 51,66 vteřin.

Zabodovala také Barbora Sládečková, která si vedle pětice druhých míst vyplavala titul na 100 metrech s ploutvemi. „Se svými výkony příliš spokojená nejsem, ale program závodů byl náročný a několik dní před šampionátem jsem trávila na kurzu na Pastvinách, který se pravděpodobně podepsal na mé výkonnosti. Za titul mistryně republiky, který se mi povedlo vyplavat až poslední den, jsem ale samozřejmě ráda,“ zhodnotila Sládečková svoji účast na šampionátu.

Olomoucké plavkyně ve složení Svozilová, Horáková, Sládečková a Barbora Pohlová ovládly minulý víkend také štafety 4x100 metrů a 4x200 metrů.

V žákovských kategoriích se ve Zlíně prosadila mladší žačka Alžběta Hnáthová, která získala tři druhá a jedno třetí místo, nebo starší žáci Martin Děcký či Ondřej Vykydal.

Seniorské reprezentantky a zároveň studentky fakulty tělesné kultury nyní čeká účast na Českých akademických hrách v Praze. Program sezony poté pokračuje závody na volné vodě a přípravou na evropské a světové šampionáty.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.