Plavkyně s ploutvemi sklízejí medaile ve světovém poháru

Olomoucké plavkyně s ploutvemi.
Foto: Klub sportovních potápěčů Olomouc
středa 20. března 2013, 10:46 - Text: Martin Višňa

Úspěšně vkročily do nového ročníku světového poháru olomoucké plavkyně s ploutvemi. Ze dvou úvodních závodů přivezly celkem devět medailí.

Výbornou formu v obou zahajovacích kolech potvrdila loňská vicemistryně Evropy Zuzana Svozilová. V maďarském Egeru na konci února si v konkurenci evropských a světových špiček vyplavala dvě třetí místa na vzdálenostech 200 a 400 metrů. „Skvělého času dosáhla také ve své nejoblíbenější disciplíně, na trati 800 m, avšak podle rozhodčích její technika neodpovídala pravidlům, a tak ji diskvalifikovali,“ uvedl trenér a zároveň děkan fakulty tělesné kultury, kde většina reprezentantek studuje, Zbyněk Svozil.

Podobně při své premiéře dopadla i dorostenka Gabriela Horáková, která by na stovce brala bronzovou pozici.

Druhé kolo, které se konalo o uplynulém víkendu v italském Lignanu, dopadlo pro olomoucké plavkyně podstatně lépe. Zuzana Svozilová skončila dvakrát druhá a jednou třetí, její sestra Markéta, která momentálně studuje a připravuje se v Turíně, brala v disciplínách 50, 100 a 200 metrů v klasických ploutvích a kraulem vždy druhé místo. Medailovou sklizeň doplnila bronzovou pozicí ze stovky Barbora Sládečková. Slovenská posila Barbora Pohlová se na stovce s přístrojem pod vodou dostala do první osmičky.

„Všechny úspěchy jsou příslibem na mistrovství republiky družstev,“ dodal Svozil. Šampionát se koná 27. a 28. dubna na olomouckém krytém bazénu a plavkyně budou obhajovat mistrovský titul z roku 2011 a 2012.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.