Plavkyně přivezly z Polska medaile i rekordy

Zuzana Svozilová a Gabriela Horáková.
Foto: KSP Olomouc
pondělí 20. května 2013, 13:45 - Text: Martin Višňa

Olomoucké plavkyně s ploutvemi a studentky fakulty tělesné kultury opět bodovaly ve světovém poháru. Tříčlenná výprava si na závodech v polských Gliwicích o víkendu vyplavala čtyři medaile a dva české rekordy.

Nejcennější kov získala juniorka Gabriela Horáková, která triumfovala na trati 100 metrů v krátkých ploutvích a přidala ještě druhé místo na padesátce, kde si navíc zlepšila osobní rekord. „Gábina se stále zlepšuje a přistupuje k závodům i přípravě velmi odpovědně. Snaží se napravovat svoje nedostatky, které jsou zejména ještě na startu a obrátkách,“ uvedl trenér plavkyň a děkan fakulty tělesné kultury Zbyněk Svozil.

Nový český rekord v disciplíně 200 metrů s ploutvemi vytvořila Zuzana Svozilová, přestože s časem 1:36,05 skončila až na šestém místě. Na dalších tratích brala medaile – stříbrnou na osmistovce a bronzovou na čtyřstovce.

Sice bez medaile, ale zato s českým rekordem na sto metrů přijela domů Barbora Sládečková. K rekordu v nové ploutvi si připsala 4. místo na 100 m a osobní rekord a 8. místo na 200 m.

Tým Klubu sportovních potápěčů boduje v letošním světovém poháru od samého počátku. Ze dvou úvodních závodů plavkyně přivezly devět medailí. 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.