Pamětní medaile pro Dušana Tomajka

Dušan Tomajko (uprostřed) s rektorem Jaroslavem Millerem (vlevo) a děkanem fakulty tělesné kultury Zbyňkem Svozilem.
Foto: Milada Hronová
pondělí 24. února 2014, 11:33 - Text: Milada Hronová

Stříbrnou pamětní medaili Za zásluhy o rozvoj Univerzity Palackého dnes při příležitosti sedmdesátin obdržel od rektora Jaroslava Millera docent Dušan Tomajko, dřívější děkan fakulty tělesné kultury.

Tomajko dodnes vyučuje na katedře sportu, kde se věnuje didaktice a teorii sportovních her. Pracuje také ve vrcholových orgánech České basketbalové federace, kde je členem metodické komise, která má na starosti vzdělávání trenérů. Je zároveň předsedou oddílu basketbalu Sportovního klubu Univerzity Palackého, v němž oddíl žen hraje první ligu.

„Sportuje velmi málo dětí, mají jiná lákadla. V basketu je problém zorganizovat nábor, o výběru už pak raději vůbec nehovořím. A problémem současnosti jsou také finance,“ shrnul současné basketbalové problémy laureát.

Dušan Tomajko pracuje na univerzitě od roku 1969. Stál u zrodu fakulty tělesné kultury, byl členem fakultního i univerzitního senátu. Byl členem vědecké rady fakulty, univerzity i jiných vysokých škol. Katedru sportu vedl v letech 1993–2006. Od roku 2003 působil i jako proděkan pro studium. Jako děkan fakulty tělesné kultury působil v letech 2006–2010. Působil také jako garant oboru sportovní hry. Je garantem specializace basketbal na Fakultě tělesné kultury UP i členem oborové rady a školitel doktorských studijních programů na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně a členem České kinantropologické společnosti.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.