Olomoučtí studenti reprezentovali na cyklistickém mistrovství světa

Cyklista Jiří Polnický.
Foto: archiv týmu Bauknecht Author
úterý 29. července 2014, 08:07 - Text: Martin Višňa

Na akademickém mistrovství světa v cyklistice se v polské Jelení Hoře neztratili ani jezdci z Univerzity Palackého. V silničním závodě obsadil Jiří Polnický páté místo, Tereza Gargelová skončila v polovině výsledkové tabulky.

„Páté místo není špatné, ale myslel jsem na lepší umístění. Měli jsme silný tým a bylo jasné, že bych měl společně s Petrem Vakočem patřit mezi favority. V předposledním kole se nám podařilo odjet z hlavní skupiny společně s Petrem a německým závodníkem. Poté jsme se střídali v nástupech a Petrovi se nakonec podařilo německého závodníka setřást. Mně bohužel začaly docházet síly a soustředil jsem se na souboj o druhé místo, ale to se nakonec ve spurtu nepovedlo,“ komentoval Polnický svůj výkon v závodě na 94 kilometrů.

Sportovní i organizační úroveň mistrovství, které se konalo v polovině července, byla nad jeho očekávání. „Startovalo asi sedmdesát lidí, z toho dvacet závodníků, se kterými se potkávám na profesionálních závodech,“ dodal na adresu šampionátu student fakulty tělesné kultury a úřadující akademický mistr republiky, který aktuálně nabírá síly na zbytek sezony a usiluje o účast na zářijovém mistrovství světa.

Druhou olomouckou stopu na cyklistické události zanechala Tereza Gargelová, taktéž studentka fakulty tělesné kultury. Ve svém prvním vystoupení v závodě na 23 kilometrů skončila sedmnáctá, ve druhém závodě si o příčku polepšila.

„Tereza Gargelová i Adéla Krejcárková z Ústí nad Labem se držely na předních pozicích druhé skupiny. V předposledním kole ve stoupání ale Adéla kvůli prasklému řetězu ze závodu odstoupila. Osamocená Tereza ve sprintu dojela do cíle na šestnácté pozici s odstupem jedenácti minut,“ přiblížila průběh závodu na 66 kilometrů Sylva Hřebíčková z České asociace univerzitního sportu.

Reprezentanti českých vysokých škol nakonec na cyklistickém šampionátu obsadili celkové druhé místo. Petr Vakoč z Vysoké školy ekonomické, který vyhrál ve zmíněném 94kilometrovém závodě, triumfoval i na 23kilometrové trati, na horském kole pak přidal druhé a třetí místo Jan Nesvadba z Univerzity Pardubice.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.