Obrazem: První den Českých akademických her

Rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller a vítězky aerobiku.
Fotogalerie:Martin Višňa
úterý 8. září 2015, 07:46 - Text: Martin Višňa

České akademické hry, které v tomto týdnu hostí Univerzita Palackého, mají za sebou první den soutěží. Už během něj se rozdávaly medaile. Hry pak byly slavnostně zahájeny večerním setkáním představitelů zúčastněných vysokých škol a olomouckého regionu. 

Rektor Jaroslav Miller předal už na slavnostním večeru pořadatelství her pro příští rok prorektoru Karlu Rýdlovi z Univerzity Pardubice. „Původně jsme uvažovali nad štafetovým kolíkem, ale to je obnošená vesta. A tak pro pana prorektora máme toto krásné tričko, které dostávají vítězové,“ komentoval netradiční organizátorské předání Miller.

Během pondělka už vzešli noví nositelé titulu akademický mistr České republiky ze soutěží v aerobiku, bowlingu či lukostřelbě. Rozehrány byly turnaje ve volejbale, futsalu a baseballu, které vyvrcholí dnes. Finále volejbalu se hrají v pravé poledne, výsledky baseballu budou vyhlášeny kolem půl šesté.

Kromě toho mohou fanoušci vyrazit odpoledne na atletický stadion, kde se bude soutěžit v prvních disciplínách královny sportu nebo podpořit sportovce na Svatém Kopečku, kde ve 14 hodin odstartuje závod v orientačním běhu. Své příznivce si během dopoledne jistě najde také soutěž ve šplhu v tělocvičně fakulty tělesné kultury Hynaisova. Po celý den se pak budou hrát v Čajkaréně na Nové Ulici a v hale střední školy polytechnické v Rooseveltově ulici zápasy turnaje ve florbalu.

Podrobnější informace k programu najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.