Neředínský víceboj otevřel semestr Dětské univerzity

čtvrtek 25. září 2014, 10:03 - Text: Martin Višňa

Zimní semestr Dětské univerzity začal včera pěkně zostra. Malí vysokoškoláci na fakultě tělesné kultury soutěžili o čokoládové medaile v náročném Neředínském víceboji, při kterém prověřovali svou fyzičku a také schopnost týmové spolupráce. Disciplíny nakonec ovládlo družstvo Tygrů.

Takový tělocvik bychom chtěli mít ve škole, shodli se po vyhlášení výsledků vítězové. „Toto byl ten nejlepší tělocvik na světě. Ale nebyli jsme si jistí, jestli vyhrajeme, třeba v páce jsme o kousek neuspěli,“ podotkli Michael Weiner a Lukáš Vyhlídal.

To Zuzana Tománková starší sokyni v páce porazila, nejvíce ji však oslovil slalom na vozíčcích pro handicapované sportovce. „Zatáčení není vůbec těžké, stačí jen jedno kolo zabrzdit a druhým otočit,“ vysvětlila s dodatkem, že tým byl super a že budou kamarádi. „Do konce Dětské univerzity určitě a pak se třeba také ještě sejdeme,“ upřesnila Zuzana.

Kromě slalomu na vozíčcích a soubojů v páce děti také střílely míčky na přesnost nebo cvičily paměť a týmového ducha při „dálkovém“ přepisování veršů. Navíc malí vysokoškoláci soutěžili napříč družstvy i proti sobě, v chodecké části soutěži. Nejvyšší cifru měla po uzavření disciplín na svém krokoměru Viktorie Smékalová – 13 071 kroků.

Celý žebříček chodců, ale i skupin, najdou děti na portálu Radost z pohybu(Po zadání univerzálního kódu AAA, případně po zadání osobního kódu, kdy si budou moci prohlédnout i podrobné vyhodnocení svého pohybového výkonu.)

Po sportovním odpoledni čeká malé vysokoškoláky příští středu lekce znakového jazyka, nazvaná Když uši neslyší. Přednáška se uskuteční v aule přírodovědecké fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.