Největší česká konference sportovních psychologů uvítá Petru Kvitovou i ledového muže

Petra Kvitnová na US Open.
Ilustrační foto: petrakvitova.net
úterý 9. prosince 2014, 07:31 - Text: Martin Višňa

Konfrontaci pohledů na mentální aspekty vrcholného sportovního výkonu nabídne pátý ročník mezinárodní konference Psychologie sportu v praxi, kterou ve dnech 12. a 13. prosince hostí fakulta tělesné kultury.

„Jedná se o největší českou konferenci zaměřenou na problematiku psychologie sportu. Je charakteristická svým systemickým přístupem, kdy se střetnou pohledy na mentální aspekty sportovního výkonu odborníků z nejrůznějších oblastí. Slovo dostanou sportovní psychologové, trenéři, sportovci, lékaři, novináři, ale také rodiče,“ uvedl organizátor Michal Šafář, který je vedoucím katedry společenských věd v kinantropologii a zároveň předsedou Asociace psychologů sportu ČR.

Pozvání k řečnickému pultu přijala i dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, mentální kouč a držitel dvaceti světových rekordů spojených s pobytem v chladu Wim Hof, propagátor kontroverzního přístupu k výchově sportovních talentů Kamevéda Pavel Zacha, světově uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář nebo předseda České olympijské akademie Zdeněk Haník.

Na příspěvky řečníků navážou odborné diskuzní panely, v jejichž čele zasednou další kapacity sportovního světa, mimo jiné legendární tenistka Helena Suková nebo Tomáš Gurský, který připravoval slovenské reprezentanty na vrcholné sportovní akce včetně olympijských her. „Všichni pozvaní hosté jsou respektované osobnosti ve své profesi a mají originální pohled na aplikovanou psychologii sportu,“ doplnil Šafář.

Konference Psychologie sportu v praxi: Na cestě k vítězství – mentální aspekty vrcholného výkonu bude slavnostně zahájena v pátek 12. prosince ve 13:30 v aule fakulty tělesné kultury. Jako první k účastníkům promluví „ledový muž“ Hof s příspěvkem o mentálním tréninku jako cestě překračování limitů těla.

V programu dvoudenního setkání odborníků je také valná hromada Asociace psychologů sportu ČR nebo sobotní posterová sekce. Organizátoři očekávají na 180 účastníků.

Podrobný program a medailonky hostů konference najdete ZDE.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.