Nejlepší sportovec Olomoucka Klammert: Chci se nominovat na olympiádu

Oceněný David Klammert.
Foto: Blanka Martinovská
čtvrtek 11. února 2016, 14:11 - Text: Martin Višňa

Na olomoucké radnici byli oceněni nejlepší sportovci, trenéři a funkcionáři z okresu. Mezi individuálními sportovci triumfoval student tělesné výchovy a sportu, judista David Klammert, cenu pro trenéra roku převzal Rudolf Rozsypal z katedry rekreologie.

David Klammert patří v současnosti k největším nadějím českého juda, vloni se stal historicky teprve třetím Čechem, který vybojoval titul Mistr Evropy do 23 let. „Je to můj dosavadní největší úspěch v judu i v životě. Doufám ale, že je to jen nějaký mezischod a že mě čeká ještě hodně větších úspěchů,“ komentoval student fakulty tělesné kultury.

Plány a cíle rozhodně má. Chtěl by obhájit loňský titul, kvalifikovat se na mistrovství Evropy seniorů. „A i když ta šance je hodně malá, chci se pokusit o zázrak, nominovat se na olympijské hry v Riu. Když to nevyjde, tak pro účast na hrách v Tokiu v roce 2020 obětuji vše,“ nastínil Klammert, který se momentálně na soustředění v Paříži připravuje na další turnaje. Tím nejbližším je Světový pohár v Praze.

Na soustředění odjel krátce poté, co byl vyhlášen nejlepším sportovcem okresu Olomouc za rok 2015. „Ocenění si vážím. Když člověk dělá něco naplno, dává do toho srdce a ono se to vrací v podobě úspěchů, gratulací, pochval nebo ocenění, zahřeje to na duši,“ uvedl judista.

Kromě Davida Klammerta byly na sportovce roku nominovány i další osoby spjaté s Univerzitou Palackého, například kanoistka Michaela Fasnerová nebo ploutvová plavkyně Zuzana Svozilová, obě studentky fakulty tělesné kultury.

Na téže fakultě působí jako odborný asistent na katedře rekreologie Rudolf Rozsypal, který byl oceněn jako nejlepší trenér uplynulého roku. V oddílu kanoistiky SK UP trénuje slalomáře. Cenu vnímá především jako povzbuzení do další práce. „Znám spoustu kolegů, kteří by si dle mého názoru ocenění zasloužili více.  Nicméně bych rád poděkoval svým nadřízeným i spolupracovníkům na fakultě, že mi vycházejí vstříc. Trénování vodního slalomu je totiž dosti časově náročný koníček,“ vzkázal Rozsypal.

Další výsledky ankety a bohatou fotogalerii najdete na stránkách olomouckého magistrátu zde


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.