Na fakultě tělesné kultury schválili rozpočet a zahájili volby

Volby na fakultě tělesné kultury.
Fotogalerie: Martin Višňa
čtvrtek 3. dubna 2014, 10:30 - Text: Martin Višňa

Akademický senát fakulty tělesné kultury na svém dnešním mimořádném zasedání schválil návrh rozpočtu fakulty pro letošní rok. Po přijetí usnesení senátoři zahájili dvoudenní volby, ze kterých vzejdou jejich nástupci pro nové funkční období.

Fakulta bude v letošním roce hospodařit s výnosy 117,5 milionu a náklady 116,1 milionu korun. „Sestavování rozpočtu bylo poměrně jednoduché, přidělené prostředky jsou podobné těm loňským. Můžeme očekávat, že zopakujeme loňský dobrý výsledek. Budeme pro to dělat všechno,“ okomentoval návrh rozpočtu tajemník fakulty Pavel Král.

Podle něj není důvod obávat se výrazného růstu energií či nákladů na plánované opravy. Ve stejné výši jako vloni jsou taktéž rozpočtovány mzdové náklady, které svými 52 miliony tvoří nejvýznamnější nákladovou položku rozpočtu. Další významnou položkou jsou jiné ostatní náklady, které zahrnují vyrovnání za mezifakultní studenty nebo nákupy drobného neinvestičního majetku. Tady se počítá s částkou 15,3 milionu korun. Na provoz centrálních jednotek fakulta odvede 17 milionů korun.

Senátoři návrh rozpočtu jednomyslně schválili bez významnějších připomínek těsně před otevřením volební místnosti. Na první voliče přitom volební komise nemusela dlouho čekat.

Jednou z těch, kteří přišli k urnám hned po deváté hodině, byla studentka tělesné výchovy a učitelství matematiky pro 2. stupeň základních škol Kateřina Tomčalová. „Volila jsem lidi, které znám, vím, že jsou morálně silní, a věřím jim,“ uvedla Tomčalová ke své volbě.

Studenti a akademičtí pracovníci fakulty tělesné kultury volí během dneška a zítřka své zástupce do fakultního i univerzitního senátu. Urny se nacházejí v zasedací místnosti děkanátu NA 309, přistoupit k nim mohou dnes do 17 a zítra do 19 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.