Malí vysokoškoláci zakončili semestr Neředínským vícebojem

Tygři, vítězové Neředínského víceboje Radosti z pohybu.
Fotogalerie: Martin Višňa
čtvrtek 24. dubna 2014, 13:23 - Text: Martin Višňa

Velké sportovní klání včera hostila fakulta tělesné kultury. Své fyzické síly, ale i schopnost týmové spolupráce ve čtyřech disciplínách poměřili posluchači Dětské univerzity. Mimo to se také seznámili s portálem Radost z pohybu, který na fakultě vznikl.

Slalom na vozíčcích pro handicapované sportovce, souboj v páce proti dospělému, hod míčkem na přesnost a také plnění logických úloh korunované během v „hadovi“, to vše čekalo na malé vysokoškoláky během slunného odpoledne v areálu fakulty na Neředíně. Kromě těchto bodovaných disciplín však děti ještě pozorně sledovaly vypůjčené krokoměry – kdo asi nachodí, naběhá nebo naskáče vyšší číslo?

Málokdo tak chvíli postál v klidu na místě, někteří alespoň poskakovali, jiní vybíhali a sbíhali schody neředínské menzy a několik děvčat trénovalo i hvězdy. „Je to výborné, sport mám moc ráda, už od čtyř let dělám aerobik a mám za sebou několik soutěží,“ prozradila Karolína Slavíková z týmu medvědů.

Další medvěd Láďa Hlávka zase hraje už tři roky basketbal a žádná z disciplín mu prý nedělala problém. „Nejvíc se mi líbil ten had mezi stromy po vyřešení hádanek. Myslím, že máme dobrý tým, mohli bychom vyhrát,“ přemýšlel před vyhlášením výsledků.

Medvědům nakonec připadla druhá příčka, vítězné "Hurá" se ozvalo z tábora tygrů. Nejen že si tygři přímo z místa zápolení odnesli medaile, ale jméno týmu figurovalo na přední příčce také v elektronickém vyhodnocení dat z krokoměrů. Nejvíce nachodil Jirka Hala, jehož krokoměr po hodině a půl zaznamenal 12 492 kroků. Obecně je přitom doporučeno 10 tisíc kroků denně k udržení zdraví.

Sportovním zápolením skončilo malým vysokoškolákům studium na Dětské univerzitě, příští týden převezmou v Moravském divadle své první vysokoškolské diplomy. Do promoce přitom musejí splnit domácí úkol – namalovat, která z deseti přednášek letního semestru je nejvíce zaujala. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.