Kratochvíl se vzdal kandidatury na děkana

Jiří Kratochvíl.
Foto: Pavel Konečný
pátek 11. října 2013, 13:41 - Text: Martin Višňa

Do volby děkana fakulty tělesné kultury na funkční období 20142018 jde pouze jediný kandidát, současný děkan Zbyněk Svozil. Jeho navržený protivník Jiří Kratochvíl kandidaturu nepřijal. Seznam kandidátů dnes zveřejnila volební komise akademického senátu fakulty.

„Kandidaturu jsem nepřijal z více důvodů, některé z nich jsou objektivní, některé čistě vnitřní. Osobě, která mě navrhovala, jsem tento úmysl dokonce rozmlouval,“ uvedl Kratochvíl, který v současnosti předsedá fakultnímu akademickému senátu.

Volební komise obdržela do 28. září, kdy byla uzávěrka přijímání návrhů kandidátů, tři návrhy na dvě osoby. Poté prověřovala, zda navržení s kandidaturou souhlasí a zda splňují všechny zákonem požadované podmínky.

Současný děkan fakulty Zbyněk Svozil kandidaturu na pozici nejvyššího představitele fakulty pro funkční období 20142018 přijal. Jako jediný kandidát se tak bude prezentovat na zasedání akademické obce, které senátoři svolali na středu 23. října ve 14 hodin.

Volby děkana se uskuteční 31. října. Ve stejný den bude děkana volit také pedagogická fakulta. I její senátoři budou postaveni před rozhodnutí, zda zvolit jediného kandidáta, kterým je Čestmír Serafín.

Nového děkana bude ještě letos volit přírodovědecká fakulta, a to 4. prosince.

Naopak nejblíže je k volbě rektora, která se uskuteční ve středu 16. října.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.