Kdo bude novým univerzitním přeborníkem ve šplhu?

Z loňského přeboru.
Foto: Martin Višňa
pátek 1. dubna 2016, 12:53 - Text: Martin Višňa

Michaele Veličkové a Michalovi Slámovi pomalu, ale jistě končí doba „kralování“. Už v úterý 5. dubna se totiž rozhodne o nových nositelích titulu Přeborník Univerzity Palackého ve šplhu na laně.

Tradiční sportovní událost pořádá katedra sportu fakulty tělesné kultury již podvanácté, místem konání je tělocvična v Hynaisově ulici vedle zimního stadionu.

Šplhat se bude na čtyř- a osmimetrovém laně. Ženy na „čtyřce“ šplhají volnou technikou se startem ze stoje, muži bez přírazu se startem ze sedu. Bez přírazu a ze sedu se bude šplhat také na „osmičce“ v kategorii open. Šplhá se vždy na dva pokusy, počítá se ten lepší.

Tři nejlepší závodníci v každé z kategorií získávají diplom a medaili, vítězové se až do příští soutěže budou moci chlubit titulem Přeborník Univerzity Palackého ve šplhu pro rok 2016. Studenti prvních ročníků fakulty tělesné kultury navíc ještě bojují o cenu děkana.

Klání startuje v 19:15, to vypukne soutěž žen. Muži přijdou na řadu úderem 20. hodiny a konečně kategorie open na osmimetrovém laně je v plánu ve 20:45. Prezence závodníků probíhá vždy čtvrthodinu před startem dané kategorie, startovné činí 10 korun. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.