„Gaudeamus Igitur mi bude chybět“

Čerství magistři z fakulty tělesné kultury.
Foto: Martin Višňa
středa 24. června 2015, 14:50 - Text: Martin Višňa

Sálem Slovanského domu se dnes rozléhaly fanfáry a studentská hymna Gaudeamus Igitur. Diplomy stvrzující úspěšné zakončení studia přebírali čerství absolventi bakalářských a magisterských oborů na fakultě tělesné kultury. Stejný ceremoniál čeká další absolventy i zítra.

Krátce po poledni popřáli prorektor Vít Zouhar, děkan Zbyněk Svozil a proděkan Svatopluk Horák mnoho štěstí v dalším životě čerstvým magistrům fyzioterapie, aplikované tělesné výchovy a aplikovaných pohybových aktivit.

Ve tvářích absolventů bylo vidět dojetí, k čemuž přidalo i poděkování všem vyučujícím, kolegům a hlavně rodičům a příbuzným, které vyslovil Ondřej Laštovička.

„Dali jste nám možnost dospět a osamostatnit se. Studovat, cestovat, dokonce i žít v zahraničí, dali jste nám možnost poznat svět i sebe sama. Byli jste nám oporou i hnacím motorem, přáteli i učiteli. Díky vám tu dnes stojíme jako zralé osobnosti připravené vykročit zase dále, nyní již každý vlastní cestou,“ děkoval absolvent fyzioterapie.

Po jeho slovech se rozezněl Gaudeamus Igitur. „Tato hymna mi bude chybět. Nastupuji do pracovního procesu a budu na studentská léta ráda vzpomínat. Samozřejmě bude oslava, nějaká dovolená, ale potom už se vrhnu na svoje poslání. Tuším, že to nebude úplně hladký přechod, ale těším se,“ uvedla Jana Filakovská, která za přítomné absolventy pronesla promoční slib.

Během dneška ve Slovanském domě převzala diplomy a vyhodila čepice do výše stovka magistrů, zítra slavnostní akt promoce čeká na sto třicet absolventů bakalářských oborů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.