Fakulta tělesné kultury zřídí nový institut

BALUO. Budoucí institut fakulty tělesné kultury.
Vizualizace: Atelier-r
pátek 14. listopadu 2014, 14:24 - Text: Martin Višňa

Hlavním tématem včerejšího zasedání akademického senátu fakulty tělesné kultury bylo zařazení budovaného aplikačního centra Baluo do struktury fakulty. Dva příspěvky taktéž zazněly ve studentské rubrice.

Senátoři po představení návrhu děkanem Zbyňkem Svozilem a krátké prezentaci proděkana Radka Hanuše vyjádřili souhlas se zřízením aplikačního centra coby nového institutu fakulty. Shodli se na tom jako na logickém kroku.

„Musíme si ale uvědomit finanční riziko, do kterého vstupujeme. Pokud chceme být unikátním pracovištěm, tak půjde o nápady a kreativitu. Je nezbytné, aby to všichni vzali za své,“ podotknul senátor Jiří Kratochvíl.

Vedle diskuse o budovaném centru, díky kterému získá fakulta nové moderní zázemí pro testování a přenos výsledků výzkumu do praxe, se senátoři seznámili s průběžnou zprávou o hospodaření fakulty.

Ve studentské rubrice se hovořilo o zveřejňování výsledků evaluace a také o možnosti sprchování a úschovy kol v budovách fakulty. Zástupci vedení fakulty v této souvislosti upozornili na zrekonstruované sociální zařízení v neředínských objektech a připustili, že by kolárna mohla vzniknout po dokončení aktuální výstavby. „Nyní jsme s prostorem ale opravdu na hraně, řešíme místo pro každého doktoranda,“ uvedl děkan Svozil.

V letošním roce se senátoři fakulty tělesné kultury sejdou ještě jednou, a sice v úterý 16. prosince. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.