Fakulta tělesné kultury přivítá olympijského vítěze a discgolfového mistra světa

Robert Změlík na olympiádě v Barceloně.
Foto: Starlife.cz
pondělí 18. dubna 2016, 07:30 - Text: Martin Višňa

Na dvě besedy s úspěšnými sportovci zve v následujících dnech fakulta tělesné kultury. Na akademickou půdu zavítá vítěz v desetiboji na olympiádě v Barceloně Robert Změlík a propagátor discgolfu Přemysl Novák společně s mistrem světa v této disciplíně Averym Jenkinsem.

„Robert Změlík se v roce 1992 stal prvním československým olympijským vítězem v desetiboji, tedy nejvšestrannějším atletem na světě. Na besedě se ovšem bude mluvit nejen o tomto jeho historickém úspěchu, ale také o Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, sportovní soutěži pro žáky základních škol, kterou Změlík založil společně s kolegou Romanem Šebrlem a na jejíž organizaci se naše fakulta také podílí,“ uvedl koordinátor PR aktivit fakulty Daniel Mikeška.

Setkání s olympijským vítězem se koná ve čtvrtek 21. dubna od 17:15 v aule NA 401 v budově děkanátu fakulty v Neředíně. 

Druhá z besed se uskuteční v úterý 26. dubna od 18 hodin v testovací hale Aplikačního centra BALUO, kde se návštěvníci seznámí s discgolfem a také se dvěma významnými osobnostmi spojenými s touto mladou sportovní disciplínou. Jednou je absolvent rekreologie Přemysl Novák, který discgolf do České republiky přivezl, propaguje ho a postavil tu již na čtyřicet discgolfových hřišť. S Novákem na fakultu tělesné kultury přijede mistr světa v discgolfu z roku 2009 Avery Jenkins a v průběhu večera dojde i na praktickou ukázku tohoto sportu.

„Na obě besedy srdečně zveme všechny zájemce, ať už studují či absolvovali naši fakultu, nebo je prostě jen tyto osobnosti a jejich zkušenosti zaujaly. Vstupné na obě akce je zdarma,“ dodal Mikeška. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.