Fakulta tělesné kultury: navrženi dva kandidáti na děkana

Jiří Kratochvíl a Zbyněk Svozil.
Koláž: Žurnál UP
sobota 28. září 2013, 18:40 - Text: Martina Šaradínová

Stávajícího děkana Zbyňka Svozila a předsedu akademického senátu fakulty Jiřího Kratochvíla navrhli členové akademické obce jako kandidáty na post děkana fakulty tělesné kultury. Lhůta pro podávání návrhů vypršela dnes v 16 hodin. Volby se uskuteční 31. října.

„Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi celkem tři návrhy na dva kandidáty. V následujících dnech oba oslovíme, aby se vyjádřili, zda s kandidaturou souhlasí,“ řekl předseda volební komise Miroslav Janura.

Členové komise následně ověří, zda navržení splňují všechny zákonné náležitosti. O účastnících volebního klání bude definitivně jasno 11. října. Ve středu 23. října ve 14 hodin se uskuteční prezentace kandidátů před akademickou obcí fakulty.

Ve stejný den jako na fakultě tělesné kultury se bude nový děkan volit i na pedagogické fakultě. Současná děkanka Libuše Ludíková již svoji pozici obhajovat nemůže, neboť jí končí druhé funkční období. Do voleb je navržen pouze jeden kandidát – nynější proděkan Čestmír Serafín. V říjnu se konají také volby rektora a volby děkana na filozofické fakultě. Na počátku října o děkanských volbách rozhodnou i na přírodovědecké fakultě. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.